ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Αυξάνονται και πληθύνονται

Χριστοφή, Κατελάρης, Παναγή, Φιλιώτης, Δημητρίου,Ρουσιάς και Φυλακτού μπορούν να βοηθήσουν

Newsroom 24sports

Περίπου τέτοια περίοδο κάθε χρόνο, γίνεται η ίδια συζήτηση γύρω από το πόσο σημαντικό είναι για την Ομόνοια να γίνει μια σωστή προεργασία για να γίνουν σωστές και έγκαιρες κινήσεις στο μετεγγραφική παζάρι. Είναι ύψιστης σημασίας για το «τριφύλλι» να ανεβάσει τα ποσοστά επιτυχίας στις επιλογές ξένων/κοινοτικών που θα γίνουν.

Πέραν της σωστής επιλογής 15-16 ξένων/κοινοτικών, είναι εξίσου -αν όχι πιο- σημαντικό για την Ομόνοια να στηριχθεί και να πάρει όσα το δυνατόν περισσότερα από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Ένα από λίγα θετικά πράγματα που θα αφήσει πίσω της η τρέχουσα σεζόν, είναι η παρουσία (παρθενική ή μη) αρκετών εξ αυτών, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν μικρά αλλά σημαντικά βήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι και χρόνο με το χρόνο αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής που παίρνουν νεαροί ποδοσφαιριστές, είτε αυτοί προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου είτε από άλλες ομάδες. Σαφώς και κάποιοι πήραν χρόνο συμμετοχής από… σπόντα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αυτό που μετρά είναι πως πήραν την ευκαιρία και κάποιοι από αυτούς την άρπαξαν από τα μαλλιά.

Ρίχνοντας μια ματιά στις συμμετοχές που είχαν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαπιστώνουμε πως παρουσιάζεται μια σταθερή άνοδος στο χρόνο συμμετοχής που παίρνουν. Την σεζόν 2013/14 αγωνίστηκαν 8 Κύπριοι ποδοσφαιριστές, παίρνοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής 4,914 λεπτά. Πρώτος ήταν ο Χάρης Κυριάκου με 2347’ συμμετοχής και δεύτερος ο Γιώργος Εφραίμ με 1778’.

Την περίοδο 2014/15 ο συνολικός χρόνος συμμετοχής των Κύπριων αυξήθηκε στα 6295 λεπτά (Οικονμομίδης πρώτος με 2020’ και δεύτερος ο Φυλακτού με 1032’), ενώ πέρσι ο αριθμός αυξήθηκε στα 7980’ (Παναγή με 2790’ και Οικονομίδης με 2369’).

Φέτος, αναλογικά ο αριθμός έχει μεγαλώσει, αφού σε 28 αγώνες ο συνολικός χρόνος συμμετοχής των Κυπρίων ανέρχεται στα 6250 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως οι Κύπριοι αγωνίζονται κατά μέσο όσο 223 λεπτά ανά παιχνίδι. Ο αντίστοιχος αριθμός των προηγούμενων χρόνων ήταν 221’ (15/16), 174’ (2014/15) και 136’ (2013/14).

Χριστοφή, Κατελάρης, Παναγή, Φιλιώτης, Δημητρίου, Ρουσιάς και Φυλακτού είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν βοήθειες, κάποιοι σαν βασικά στελέχη της ομάδας και άλλοι σαν εναλλακτικές λύσεις που αγωνίζονται. Αν μάλιστα με τη νέα σεζόν αυξηθεί ο αιρθμός των Κυπρίων παικτών που θα είναι σε θέσει να προσφέρουν ουσιαστικές βοήθειες, τότε θα αυξηθούν και οι πιθανότητες να δούμε ένα πιο γεμάτο και διεκδικητικό ρόστερ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

«Δ.Δ.Ο. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:38

Ένας διεκπεραιωτής υπουργός

«Ακριβως οπως τα λες!»
Αγγελα  |  14:41

Ο Σίσι δεν θα παραλάβει το αιγυπτιακό αγγείο

«Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κον Αλ Σίσι. Μας έβγαλε από το αδιέξοδο των ανόητων συμπεριφορών των δικών μας ...»
Ai Em  |  12:20

Πρέσβειρα Αιγύπτου: Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι

«Chair of the EP Subcommittee on Human Rights, Pier Antonio Panzeri (S&D, IT) during the EP plenary debate ...»
Doros Polykarpou  |  14:24

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση