ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:14
 

Ομόνοια: Αλλάζει επίπεδο και στο σκάουτινγκ

Ριζική αλλαγή με Μανέλ Μπεναβέντε επικεφαλής του τμήματος

Newsroom 24sports

Έχει λεχθεί και καταγραφεί πολλάκις ότι έχουν αλλάξει τα πάντα φέτος στην Ομόνοια. Η μεγάλη τομή έγινε βέβαια στις 29 Μαΐου 2018 με την εκχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία. Άλλαξε η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και ένα σωρό ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν στην ομάδα 18 ποδοσφαιριστές.

Ο αέρας αλλαγής που φύσηξε και συνεχίζει να φυσάει, αφορά και τις εγκαταστάσεις στο» Ηλίας Πούλλος» καθώς και τη λειτουργία των Ακαδημιών Αυτή η ολοκληρωτική ή αν προτιμάτε ισοπεδωτική αλλαγή σκηνικού στην «πράσινη» ομάδα δεν είναι νοητό να μην περιλαμβάνει και το τμήμα σκάουτινγκ.

Την ενίσχυση το καλοκαίρι ανέλαβε ο Τεχνικός διευθυντής Ανχελ Γκόμες, (έχων την κύρια ευθύνη των πραγμάτων), σε συνεργασία με τον κόουτς Χουάν Κάρλος Ολίβα. Αυτοί έκαναν το σκαουτινγκ αυτοί έκαναν τις μετεγγραφές . Βέβαια το σκάουτινγκ δεν ήταν ολοκληρωμένης μορφής γιατί δεν προηγήθηκε επί μακρόν παρακολούθηση των παικτών. Με τη δυάδα, ούσα στην ομάδα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτό δεν ήταν εφικτό. Έφεραν βέβαια παίκτες που τους ήταν πολύ γνώριμοι. 

Η πρώτη κίνηση για τη σύσταση ή καλύτερα ριζική αναδιοργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ (γιατί δεν είναι ακριβές το να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπήρχε καν τέτοιο τμήμα στην Ομόνοια όσο υποτυπωδώς και αν δούλευε σε σχέση με ένα… κανονικό τμήμα) έχει ήδη γίνει με την πρόσληψη του Μανέλ Μπεναβέντε ως επικεφαλής του τμήματος.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πραγματοποίησε ταξίδι στην Ισπανία για να παρακολουθήσει τουρνουά ακαδημιών στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Ήδη έχει αναπτύξει συνεργασίες στο εξωτερικό, ενώ σύντομα θα ενταχθούν στο τμήμα άτομα που θα εργάζονται ως συνεργάτες μερικής απασχόλησης. 

Δηλαδή άτομα που θα παίρνουν εντολή να παρακολουθήσουν συγκεκριμένο στόχο ή στόχους στη χώρα που εδρεύουν, ή σε χώρα που γειτνιάζει με τις χώρες που εδρεύουν. Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες φαινόμενο σε αρκετές ομάδες στο εξωτερικό.

Πρόθεση της Ομόνοιας είναι επίσης όπως ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα σκάουτινγκ στην Κύπρο με την πρόσληψη ατόμων που θα πλαισιώσουν τον Μανέλ Μπεναβέντε.

Το σκάουτινγκ δεν σταματά. Η παρακολούθηση των μετεγγραφικών στόχων θα είναι συστηματική (δηλαδή δεν θα γίνεται μόνο σε μεταγραφικές περιόδους) και θα διενεργείται από διαφορετικά μέλη του τμήματος για να διαμορφώνονται πιο σφαιρική εκτίμηση.
Είναι δεδομένο ότι το τμήμα θα είναι υπό την επίβλεψη του Ανχελ Γκόμες που έχει και την κύρια ευθύνη της ενίσχυσης της ομάδας.

Τα οφέλη του καλού σκάουτινγκ, όχι μόνο για την Ομόνοια, αλλά για την κάθε ομάδα είναι ολοφάνερα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X