ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:56
 

Ομόνοια: Αλλάζει επίπεδο και στο σκάουτινγκ

Ριζική αλλαγή με Μανέλ Μπεναβέντε επικεφαλής του τμήματος

Newsroom 24sports

Έχει λεχθεί και καταγραφεί πολλάκις ότι έχουν αλλάξει τα πάντα φέτος στην Ομόνοια. Η μεγάλη τομή έγινε βέβαια στις 29 Μαΐου 2018 με την εκχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία. Άλλαξε η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και ένα σωρό ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν στην ομάδα 18 ποδοσφαιριστές.

Ο αέρας αλλαγής που φύσηξε και συνεχίζει να φυσάει, αφορά και τις εγκαταστάσεις στο» Ηλίας Πούλλος» καθώς και τη λειτουργία των Ακαδημιών Αυτή η ολοκληρωτική ή αν προτιμάτε ισοπεδωτική αλλαγή σκηνικού στην «πράσινη» ομάδα δεν είναι νοητό να μην περιλαμβάνει και το τμήμα σκάουτινγκ.

Την ενίσχυση το καλοκαίρι ανέλαβε ο Τεχνικός διευθυντής Ανχελ Γκόμες, (έχων την κύρια ευθύνη των πραγμάτων), σε συνεργασία με τον κόουτς Χουάν Κάρλος Ολίβα. Αυτοί έκαναν το σκαουτινγκ αυτοί έκαναν τις μετεγγραφές . Βέβαια το σκάουτινγκ δεν ήταν ολοκληρωμένης μορφής γιατί δεν προηγήθηκε επί μακρόν παρακολούθηση των παικτών. Με τη δυάδα, ούσα στην ομάδα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτό δεν ήταν εφικτό. Έφεραν βέβαια παίκτες που τους ήταν πολύ γνώριμοι. 

Η πρώτη κίνηση για τη σύσταση ή καλύτερα ριζική αναδιοργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ (γιατί δεν είναι ακριβές το να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπήρχε καν τέτοιο τμήμα στην Ομόνοια όσο υποτυπωδώς και αν δούλευε σε σχέση με ένα… κανονικό τμήμα) έχει ήδη γίνει με την πρόσληψη του Μανέλ Μπεναβέντε ως επικεφαλής του τμήματος.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πραγματοποίησε ταξίδι στην Ισπανία για να παρακολουθήσει τουρνουά ακαδημιών στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Ήδη έχει αναπτύξει συνεργασίες στο εξωτερικό, ενώ σύντομα θα ενταχθούν στο τμήμα άτομα που θα εργάζονται ως συνεργάτες μερικής απασχόλησης. 

Δηλαδή άτομα που θα παίρνουν εντολή να παρακολουθήσουν συγκεκριμένο στόχο ή στόχους στη χώρα που εδρεύουν, ή σε χώρα που γειτνιάζει με τις χώρες που εδρεύουν. Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες φαινόμενο σε αρκετές ομάδες στο εξωτερικό.

Πρόθεση της Ομόνοιας είναι επίσης όπως ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα σκάουτινγκ στην Κύπρο με την πρόσληψη ατόμων που θα πλαισιώσουν τον Μανέλ Μπεναβέντε.

Το σκάουτινγκ δεν σταματά. Η παρακολούθηση των μετεγγραφικών στόχων θα είναι συστηματική (δηλαδή δεν θα γίνεται μόνο σε μεταγραφικές περιόδους) και θα διενεργείται από διαφορετικά μέλη του τμήματος για να διαμορφώνονται πιο σφαιρική εκτίμηση.
Είναι δεδομένο ότι το τμήμα θα είναι υπό την επίβλεψη του Ανχελ Γκόμες που έχει και την κύρια ευθύνη της ενίσχυσης της ομάδας.

Τα οφέλη του καλού σκάουτινγκ, όχι μόνο για την Ομόνοια, αλλά για την κάθε ομάδα είναι ολοφάνερα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση