ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' Οικονομική «Κ»: Φουρτούνες στο Λιμάνι Λεμεσού

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Πρώτη συνάντηση αύριο μετά τη διάσκεψη στην Ελβετία για Αναστασιάδη Ακκιντζί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κατοχικός ηγέτης θα αναζητήσουν τρόπους συνέχισης της διάσκεψης ενώ θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω συζήτηση των πέντε κεφαλαίων που άπτονται των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού. Από την Νέα Υόρκη, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης εμφανίζεται καθησυχαστικός για τους χειρισμούς στο κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνονται υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι ξέρουμε τα όριά μας. Στο μεταξύ με δηλώσεις του ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε , υπογραμμίζει ότι ο ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντικός, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει προηγούμενο για συμμετοχή του σε διασκέψεις όπως αυτή της Γενεύης.

  • Με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ενδεχομένως να ξεκινήσει η νέα εποχή στο λιμάνι Λεμεσού το οποίο είναι προγραμματισμένο την ερχόμενη Δευτέρα να περάσει στη διαχείριση ιδιωτών. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Οικονομικής Καθημερινής, το πιο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι η άρνηση του Τελωνείου να δώσει πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα για σκοπούς διεκπεραίωσης του όγκου εργασίας για την εισαγωγή εμπορευμάτων. Το Τελωνείο φοβάται για το ενδεχόμενο πρόσβασης ιδιωτών σε ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες που καταχωρούνται στα συστήματα πληροφορικής του Τμήματος. Η λύση που εξευρέθηκε κρίνεται επισφαλής, εάν προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες. Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν απρόοπτα το λιμάνι θα κλείσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για να πραγματοποιηθούν τελικά τεστ.
  • Στον χώρο της υγείας οι κυβερνητικοί ιατροί βρίσκονται σε αναμονή για έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κυβερνητικών ιατρών μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας στις φωνές διαμαρτυρίας υποστελέχωσης/αποδιοργάνωσης, παροχής αναλώσιμων υλικών στα δημόσια νοσηλευτήρια.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του νέου αμερικανού Προέδρου και τις καθημερινές πλέον εξαγγελίες του. Μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι αποφασισμένος να ανεγείρει αμέσως το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, τηρώντας την προεκλογική εξαγγελία του. Σύμφωνα με ανάρτησή του χαρακτήρισε τη σημερινή, «μεγάλη μέρα για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος!»
  • Στην Ελλάδα την ώρα που το κυβερνών κόμμα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλιά του οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους. Για την ώρα οι αντιδράσεις των αγροτών είναι μεμονωμένες και εκδηλώνονται κυρίως στον νομό Αχαΐας όπου αγρότες κλείνουν καθημερινά και κατά διαστήματα το εθνικό οδικό δίκτυο. Ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και στην κεντρική Μακεδονία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES