ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Αναστασιάδης: Αδιανόητο να υπάρξει λύση με αξιώσεις τύπου Τουρκές

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Ραντεβού την 1η Φεβρουαρίου έδωσαν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί στην πρώτη τους συνάντηση, μετά τη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος εφ’ όλης της ύλης στην Κύπρο, και η επόμενη συνάντηση θα είναι καίρια για τα επόμενα βήματα. Ο Νίκος Αναστασιάδης, έδειξε έντονα την ενόχλησή του για τις δηλώσεις Αϊντε σε σχέση με τη διάσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν παραστάσεις ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις Τουγρούλ Τουρκές, ο οποίος έθεσε θέμα εφαρμογής των τεσσάρων ελευθεριών της Ε.Ε. για τους Τούρκους στην Κύπρο. Είναι αδιανόητο, διεμήνυσε, να υπάρξει λύση του Κυπριακού με τέτοιες αξιώσεις.
  • Αναστολή της ποινικής δίωξης για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων προς τον τότε δημοτικό σύμβουλο και νυν δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος σχετικά με την υπόθεση «Αρίστο», αποφάσισε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης επικαλούμενος απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Το πρωί παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Σάββας Βέργας, Μαρία Σολομωνίδου, Ηλίας Σολομωνίδης και Κωνσταντίνος Σύφαντος.
  • Ένα βήμα μπροστά έκανε το Τμήμα Φορολογίας για την υπόθεση των Panama Papers. Προχώρησε στην ταυτοποίηση πέρα των 2.400 προσώπων (φυσικών και νομικών) και σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του βοηθού Έφορου Φορολογίας, Σωτήρη Μαρκίδη, θα αποσταλούν επιστολές σε πρόσωπα υψηλού κινδύνου από τα οποία θα ζητηθούν πάρα πολλές λεπτομέρειες για περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα που διαθέτουν στο εξωτερικό.
  • Ραντεβού τον... Φεβρουάριο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να δώσουν το απόγευμα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Οι δανειστές δίνουν διορία ενός μήνα στην κυβέρνηση Τσίπρα για να πάρει μέτρα που να διασφαλίζουν την επιστροφή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα. Πάντως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα.
  • Έκανε πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο νέος αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υπογράφοντας διάταγμα για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Έντονα, πάντως, αντέδρασε ο Μεξικανός Πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο μέσω τουίτερ. «Το Μεξικό δεν πιστεύει στα τείχη. Το έχω πει πολλές φορές: το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος», εγραψε, μετά την υπόσχεση του Τραμπ ότι θα αναγκάσει τη γειτονική του χώρα να επωμιστεί το κόστος της κατασκευής.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X