ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'': Νομοθετικό «φρένο» σε εταιρείες που έδωσαν μίζες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Φραγμό στις εταιρείες που παραδέχθηκαν ότι έδωσαν μίζες ή αποδείχθηκε ότι το έπραξαν θα βάλει η Επιτροπή Αποκλεισμού η οποία θα συσταθεί μετά την ψήφιση του νόμου και των εφαρμοστικών κανονισμών για τις δημόσιες συμβάσεις. Η Επιτροπή Ελέγχου η οποία ασχολήθηκε με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αποτελεί εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με το ευρωπαϊκό αποφάσισε να παραπέμψει προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη την ευρωπαϊκή οδηγία.
  • Εντός ημερών το Τμήμα Φορολογίας, σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα, θα αποφασίσει κατά πόσο θ’ ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις εναντίον 85 Κύπριων, φυσικών προσώπων, για αδικήματα φοροδιαφυγής, που βρίσκονται στη Λίστα Λαγκάρντ. Σύσκεψη σήμερα υπό τον Έφορο Φορολογίας. Ο Γαλλο-ιταλός πληροφοριοδότης και δημιουργός της περιβόητης λίστας, Ερβέ Φαλ-τσιανί θα συνεργαστεί με τις κυπριακές αρχές και αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία.
  • Νέες διαστάσεις αποκτά, μετά τις αποκαλύψεις των Πανάμα Πέιπερς στις οποίες εμπλέκεται και η Κύπρος, η κάθοδος την Παρασκευή στην Λευκωσία της ad hoc επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την φορολογία. Τα μέλη της επιτροπής θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους αξιωματούχους. Το Ευρωκοινοβούλιο, θα προβεί σε βάθος έρευνα που θα καλύψει όλες τις πτυχές του σκανδάλου όπως τις διαδρομές του χρήματος και στον εντοπισμό αυτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
  • Πυρά εξαπέλυσε ο δικηγόρος της τράπεζας FBME στην Κύπρο, Αλέκος Μαρκίδης κατά της Κεντρικής Τράπεζας χαρακτηρίζοντας αυθαίρετη την απόφαση να θέσει υπό εξυγίανση το υποκατάστημα, και ότι απώτερος σκοπός ήταν η διάλυσή του. Για παραπληροφόρηση, ψεύδος και λασπολογία κατηγόρησε τον Αλέκο Μαρκίδη, ο αναπληρωτής ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάγκος Δημητρίου τονίζοντας ότι δεν είναι η Κεντρική Τράπεζα, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και παιδική πορνογραφία.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σύζυγος επιτέθηκε στην γυναίκα και το παιδί του

«Καλημέρα Αστυνομία της Πάφου! »
knak  |  10:16

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται»
Ai Em  |  08:33

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται...»
s29k2  |  08:31

Η Ρωσία ξεκινά έρευνα για τις υποθέσεις Σκριπάλ-Γκλουσκόφ

«Η Ρωσία τι έρευνα θα καμει; Υπάρχει κανένας που αμφιβάλει ότι είναι ρωσικό εργο;»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:18

90 news: Τελευταία Ενημέρωση