ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'': Υπουργικό Συμβούλιο: Τιμές ηρώων στους δασοπυροσβέστες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Η Κύπρος αποχαιρετά με τιμές ηρώων τους δύο δασοπυροσβέστες Σοφοκλέους και Αριστοτέλους, που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος στην περιοχή Σολέας. Πρόκειται για την ελάχιστη τιμή για τη θυσία τους, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με την Πολιτεία να κηρύττει τριήμερο πένθος στη μνήμη τους, τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά και δημόσια κτήρια και τις κηδείες τους να γίνονται δημοσία δαπάνη. Αποφασίστηκε, επίσης, όπως στηριχθούν οι δύο οικογένειες με την καταβολή αποζημιώσεων πέραν του ποσού ύψους 167 χιλιάδων ευρώ, που καταβάλλεται από το κράτος ως αποζημίωση με βάση υφιστάμενους σχετικούς κανονισμούς, ποσού ύψους 95 χιλιάδων ευρώ για τη σύζυγο και έκαστο τέκνο των θυμάτων, έγκριση υποτροφιών για σπουδές στην Κύπρο και εξωτερικό και απαλλαγή στρατιωτικών υποχρεώσεων. Κλήθηκε, μεταξύ άλλων η Επαρχιακή Διοίκηση να καταγράψει τις ζημιές για να προχωρήσει η κυβέρνηση στη καταβολή αποζημιώσεων και το Τμήμα Δασών, εντός δύο μηνών, να ετοιμάσει πρόγραμμα ταχείας αναδάσωσης και αποκατάστασης των ζημιών. Επίσης, ο Πρόεδρος θα απέχει από όλες τις επίσημες εκδηλώσεις μέχρι το τέλος της παρούσας εβδομάδας ενώ θα παραστεί στις κηδείες των πυροσβεστών.

  • Τιτάνιες οι προσπάθειες κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή που μαίνεται για τέταρτη ημέρα, αφού σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις σε πύρινα μέτωπα που παραμένουν ενεργά. Αισιοδοξία με επιφύλαξη των αρμοδίων για πλήρη έλεγχο, το απόγευμα, των πυρκαγιών. Διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει ο υπουργός Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος σημείωσε ότι υπήρξε σοβαρή αναζωπύρωση στην περιοχή Αγίου Θεοδώρου, η οποία απετράπη με την αξιοποίηση των πτητικών μέσων. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους μικροτραυματισμούς, όπως τους χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια λιποθυμία και μια κρανιοεγκεφαλική ελαφράς μορφής κάκωση από εθελοντές που ενεργούσαν μόνοι τους.
  • Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της καμένης γης στην κοιλάδα Σολέας, όπως την κατέγραψε drone της «Κ». Και ενώ η Κύπρος δίνει μάχη για να σβήσει τις τελευταίες εστίες πυρκαγιάς υπό τον φόβο πάντοτε αναζωπυρώσεων και προσπαθεί να κάνει απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς, η καμένη γη προκαλεί πόνο ψυχής, αφού χιλιάδες εκτάρια δέντρων καπνίζουν ακόμη, τρία μερόνυχτα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, η Κύπρος μετρά τεράστια οικολογική καταστροφή, αφού οι φλόγες κατέκαψαν μέχρι στιγμής τεράστια έκταση, που ξεπερνά τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πευκοδάσους πέραν των 100 ετών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

90 news: Τελευταία Ενημέρωση