ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Άρωμα Κυπριακού στις Βρυξέλλες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Ημέρα Κυπριακού η σημερινή στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώνει τη Σύνοδο Κορυφής καθώς και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε. ενόψει και του ραντεβού της Γενεύης. Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας για πάνω από τρεις ώρες συζήτησαν διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις και καθόρισαν το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν στη διάσκεψη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις διαψεύδοντας τα περί αμερικανικής πρότασης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ασφάλεια η οποία αντικρίζεται πολύ θετικά. Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι για την επίτευξη των όσων έχουν τεθεί, σημαντικός πυλώνας θεωρείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της.
  • Εκτός συνόρων η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας βρίσκεται στη Συρία και στο Χαλέπι όπου χιλιάδες άμαχοι και γιατροί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε έναν μικρό θύλακα του ανατολικού Χαλεπίου, χωρίς τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό και πρόσβαση σε νοσοκομεία. Γιατρός σε ηχογραφημένο μήνυμά του ικετεύει για βοήθεια, αναφέροντας ότι οι νεκροί και οι τραυματίες βρίσκονται στους δρόμους και μέσα σε ερείπια. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισε επιχείρηση για απόσυρση των μαχητών από τις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου.
  • Κατά μία βαθμίδα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε τις τράπεζες Κύπρου και Ελληνική. Η αναβάθμιση σύμφωνα με το σκεπτικό του διεθνούς οίκους αφορά την βελτίωση τους λειτουργικού τους περιβάλλοντος της κερδοφορίας, της ποιότητας ενεργητικού τους καθώς και της κεφαλαιακής τους βάσης. Η Τράπεζας Κύπρου αναβαθμίστηκε στο Caa2 από Caa3 και της Ελληνικής σε Caa1 από Caa2. Ο ορίζοντας των διαβαθμίσεων είναι θετικός.
  • Παραμένει και τις επόμενες μέρες το χειμωνιάτικο σκηνικό που επικρατεί στις πεδινές και ορεινές περιοχές της Κύπρου. Για τις επόμενες μέρες το χαρακτηριστικό του καιρού, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα είναι το τσουχτερό κρύο, ενώ στα ορεινά θα παραμείνει το λευκό τοπίο. Εικόνες από το Τρόοδος αποτυπώνουν τη λευκή μαγεία της φύσης, η οποία για την ώρα δεν έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στεφάνου: Κακόβουλα ψέματα τα περί σχέσης ΑΚΕΛ-Ιβάν

«Από ότι φαίνεται η στήλη της Καθημερινής poticsblog, κατάντησε χαλκείο ψευδών ειδήσεων. »
Leo  |  14:39

Παίρνει αναβολή η διάσκεψη Άντρου

«Ένα χαμένο κόμμα προσπαθεί να βρει τα πόδια του που δυστυχώς του έχει κόψει ο Χριστόφιας και τώρα ο ...»
knak  |  12:44

Στο δείπνο της Συνόδου Αρχηγών Κρατών τα θέματα της Τουρκίας

«Και εμείς ακόμη κράζουμε για κόστος στη Τουρκία. Μια χώρα σαν το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκεται μόνη ...»
Λευκωσιατης  |  10:40

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«Αντί να παραιτηθεί για σκοπούς ευθιξίας (και όχι μόνο) κατηγορεί άλλους ο κ Αλέκος. Έλεος σε αυτόν τον ...»
Γιάννος  |  13:51

90 news: Τελευταία Ενημέρωση