ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Βαρυχειμωνιά σε Κύπρο και Ελλάδα

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Μπροστά στα τουρκικά τελεσίγραφα και τις προκλητικές δηλώσεις Ακκιντζί για εγγυήσεις και στρατό αλλά και βαλλόμενος από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα στη Λευκωσία, μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για χάραξη κοινής γραμμής με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επιδίωξη του, να ξεπεραστούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της Γενεύης και να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση στη διάσκεψη για το κυπριακό με συμμετοχή της ΕΕ και των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Με τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλατιμίρ Πούτιν θέτοντάς του και το κυπριακό, θα συζητήσουν επίσης και το ενδεχόμενο να παραστεί ο Ιωάννης Κασουλίδης στη συνάντηση της 6ης Ιανουαρίου που θα έχει ο Νίκος Κοτζιάς με τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη. Ο κύριος Τσίπρας θα ενημερώσει επίσης τον Πρόεδρο και για την πρώτη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων τεχνοκρατών που πραγματοποιήθηκε χθες στην Άγκυρα για την ασφάλεια και εγγυήσεις.
  • Έχει σημειωθεί πρόοδος και περαιτέρω σμίκρυνση των διαφωνιών στο κυπριακό ωστόσο, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κρατικό κανάλι, η ελληνοκυπριακή πλευρά προσδοκούσε ότι η πρόοδος θα ήταν μεγαλύτερη. Σχολιάζοντας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τις αντιδράσεις κομμάτων, αναφορικά με τη σύνθεση της διάσκεψης της Γενεύης και ειδικότερα σε σχέση με τη συμμετοχή ή μη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπηση της Κ.Δ ούτε κατάλυσής της. Κάλεσε μάλιστα όλους να αναλογιστούν ποιον εξυπηρετεί μια τέτοια προσέγγιση.
  • Ευαρέσκεια του Μάριου Δημητριάδη για τη στάση των κομμάτων σχετικά με το έργο στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας. Ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την ελπίδα με την επανέναρξη της βουλής των Ιανουάριο να λυθεί το θέμα που προέκυψε με την αποκοπή των κονδυλίων για τα υπό μελέτη έργα, η διαδικασία των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένει την ολοκλήρωσή τους μέχρι το τέλος του 2017.
  • Μια οργάνωση φιλικά προσκείμενη στο Ισλαμικό Κράτος το Ίδρυμα Μέσων Ενημέρωσης Nashir, προέτρεψε τους υποστηρικτές των τζιχαντιστών να επιτεθούν σε στόχους όπως αγορές και νοσοκομεία στην Ευρώπη και συνέστησε στους μουσουλμάνους να κρατήσουν αποστάσεις από τις εορταστικές εκδηλώσεις των χριστιανών. Το ίδρυμα ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα "αντικαταστήσει τα πυροτεχνήματα με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, και θα αλλάξει τα τραγούδια και τα χειροκροτήματά τους σε κλαυθμούς και οδυρμούς.
  • Κύμα κακοκαιρίας κτύπησε την Ελλάδα. Χιονισμένη η Αθήνα, ακόμη και το κέντρο της πόλης. Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια λόγω πάγου. Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Χιόνια στα ορεινά με βροχές στα πεδινά είναι το σκηνικό του καιρού και στην Κύπρο. Συστάσεις από την Αστυνομία που προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

90 news: Τελευταία Ενημέρωση