ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Σε νέα τροχιά έβαλε η Γενεύη το Κυπριακό

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Με τις προετοιμασίες για την έναρξη του έργου που θα επιτελέσει η ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποφασίσθηκε στη Γενεύη συνεχίζονται οι διεργασίες στο Κυπριακό. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων θα συνέλθει στο Μον Πελερέν στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα συνεχίστηκε η αποτίμηση της διάσκεψης στην Γενεύη. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η Γενεύη έβαλε το Κυπριακό σε νέα τροχιά με το τοπίο θολό αλλά και τις προσδοκίες, για την ώρα, ζωντανές. Συνάμα συνεχίζονται οι αναταράξεις για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη διάσκεψη και τις διαβεβαιώσεις της Λευκωσίας για άριστη συνεργασία με την Αθήνα.
  • Στα Κατεχόμενα συνεχίζονται οι συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών του κατοχικού στρατού στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού και σχέσεων με τον εξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν. Στους εννέα αξιωματικούς προστέθηκαν σήμερα και άλλοι δύο που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τρεις συνταγματάρχες, ένας αντισυνταγματάρχης, ένας ταγματάρχης, δύο λοχαγοί, δύο υπολοχαγοί και δύο λοχίες.
  • 37 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τη συντριβή αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή, κοντά στο Κιργιστάν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ανάμεσα στους νεκρούς τέσσερα μέλη του πληρώματος. Ένας από τους πιλότους σκοτώθηκε στη σκηνή του δυστυχήματος. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το Boeing 747.
  • Στο ίδιο τραπέζι κάθονται Υπουργείο Εργασίας, εργοδότες και συντεχνίες προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την τελική ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στον ιδιωτικό τομέα. Η υπουργός Εργασίας μετά το πέρας της πρώτη συνάντησης εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι εργαζόμενοι και εργοδότες αποδέχτηκαν πρόταση για μη μείωση των μισθών λόγω αρνητικού πρόσημου της ΑΤΑ.
  • Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Κυριάκου Μάγειρα ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση focus προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το ένταλμα ζήτησε η κατηγορούσα αρχή προκειμένου να γίνει εφικτή παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον της δικαιοσύνης. Παράλληλα το δικαστήριο ανέβαλε την παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον Κακουργιοδικείου για τις 22 Μαρτίου.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Ενοχλημένος ο Οζερσάι από την στάση Μίτσελ

«Φίλε Οζερσάι, ακόμη που είσαι!! »
knak  |  09:11

Νέο αυστηρό μήνυμα Άγκυρας για Κυπριακή ΑΟΖ

«Ο μαννός κ. Άλμπαϊρακ νομίζει και πιστεύει ότι τα πράγματα θα μείνουν όπως τα θέλουν. Κούνια που τους ...»
knak  |  09:10

90 news: Τελευταία Ενημέρωση