ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'': «Κ»: Το οικονομικό πλάνο της Ε.Ε για λύση

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Στα οικονομικά μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού αναφέρεται έγγραφο «fact sheet» της Κομισιόν. Βασικά στο έγγραφο με τη μορφή ερωταπαντήσεων σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Οικονομικής παρουσιάζεται μεταξύ άλλων η οικονομική ενίσχυση μέσω προγραμμάτων βοήθειας στα Κατεχόμενα. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι από το 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επενδύσει μέσω ενός προγράμματος βοήθειας στα Κατεχόμενα, υποβοηθώντας την επανένωση της Κύπρου μέσω και της οικονομικής ανάπτυξης της τ/κ κοινότητας. Βάσει των ίδιων πληροφοριών από το 2006 μέχρι και το 2016 έχει δοθεί ποσό ύψους 449 εκατ. ευρώ.
  • Επί ελβετικού εδάφους ξεκίνησε στις 10 το πρωί το έργο των ομάδων εργασίας σχετικά με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Οι συζητήσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου με τη σημερινή μέρα να αναλώθηκε στον καταρτισμό του πλάνου εργασίας. Οι ομάδες εργασίας αποτελούνται από εκπροσώπους της ε/κ και τ/κ πλευράς των τριών εγγυητριών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΟΗΕ.
  • Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο την κεντρική Ιταλία σημειώθηκε το μεσημέρι. Ο σεισμός εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε κοντά στο Αματρίτσε που ισοπεδώθηκε από τους σεισμούς Αυγούστου και Οκτωβρίου 2016 με εκατοντάδες θύματα. Η δόνηση με εστιακό βάθος 9,2 χλμ. έγινε αισθητή και στη Ρώμη. Λίγα λεπτά μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, σημειώθηκε μία δεύτερη μεγέθους 3,2 ρίχτερ που καταγράφηκε στην περιοχή του Ριέτι με εστιακό βάθος 14,8 χλμ.
  • Νέα ρεκόρ καταγράφουν οι τουριστικές αφίξεις κατά τους χειμερινούς μήνες οι οποίοι συμπληρώνουν τη συνολική εικόνα των αφίξεων για το 2016. Τον τελευταίο μήνα του 2016 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 87.927 παρουσιάζοντας αύξηση 12,2% σε σύγκριση με 78.348 το Δεκέμβριο του 2015. Κατά τους χειμερινούς μήνες του 2016 (Ιανουάριος-Μάρτιος και Νοέμβριος- Δεκέμβριος) σημειώθηκαν 463.727 αφίξεις περιηγητών, καταγράφοντας αύξηση 23,2% σε σχέση με τον αριθμό αφίξεων περιηγητών κατά τους αντίστοιχους μήνες του 2015.
  • Στην Ελλάδα ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο εκδότης του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης. Μετά την απολογία για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος που του είχαν αποδοθεί μετά από έρευνα ο εκδότης κατέθεσε υπόμνημα, και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

90 news: Τελευταία Ενημέρωση