ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Τσίπρας: Εγώ δεύτερη Ζυρίχη δεν υπογράφω

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σαφή προς τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους με τους οποίους συνομίλησε κατέστησε ο κ. Τσίπρας τη θέση της Αθήνας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λύση στην Κύπρο με εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα, στα πρότυπα της Ζυρίχης. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της έντυπης Καθημερινής της Κυριακής, οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες συμφωνούν με την ελληνική θέση, όχι όμως με ιδιαίτερο δυναμισμό. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι η θέση της είναι αδύναμη και επισημαίνουν ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας η Άγκυρα θα προβεί σε πολλούς ελιγμούς για να διασώσει το «κεκτημένο» της Ζυρίχης με άλλη μορφή. Στο μεταξύ, μετά τη σύναξη των τεχνοκρατών στο Μον Πελερέν, η Διάσκεψη για την Κύπρο θα επαναληφθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου στη Γενεύη, πιθανότατα ξανά σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
  • Ενημέρωση για τα όσα διαδραματίσθηκαν στη Γενεύη αλλά και το Μον Πελερέν θα τύχουν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον ειδικό απεσταλμένο των Η.Ε. για το Κυπριακό. Το κλίμα για τον κ. Αϊντε περιγράφεται ως βαρύ και δεν είναι άσχετο με τη δυσφορία ακόμη και από τον ίδιο τον γ.γ. των Η.Ε. κ. Γκουτιέρες στη Γενεύη για σειρά από χειρισμούς του. Εν τω μεταξύ στην Άγκυρα βρίσκεται ο Μουσταφά Ακιντζί για επαφές με την τουρκική ηγεσία.
  • Στη διεθνή επικαιρότητα και στη Γαλλία ο πρώην υπουργός Παιδείας, Μπενουά Αμόν, κέρδισε τον πρώτο γύρο στις προκριματικές του Σοσιαλιστικού Κόμματος που έγιναν την Κυριακή. Στις 29 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο, με τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς για το χρίσμα της αριστεράς εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Με τους υποψηφίους να έχουν μειωθεί από επτά σε δύο δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα.
  • Εκστρατεία με στόχο τη μείωση των ποσοστών των τροχαίων αδικημάτων που οδηγούν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών ξεκίνησε η Αστυνομία. Μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή μέλη της αστυνομίας θα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση ζώνης ασφάλειας στα μπροστινά και πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων καθώς και στη χρήση παιδικών καθισμάτων.
  • Στον χώρο της τεχνολογίας στην μπαταρία του Samsung Note 7 αποδίδονται τα προβλήματα που προσκλήθηκαν στο συγκεκριμένο μοντέλο. Επίσημα η Samsung ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η εμπορική διάθεση του Galaxy S προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλειά του, μετά την έρευνα που έγινε για την αιτία που προκαλούσε ανάφλεξη στις συσκευές του Note 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

90 news: Τελευταία Ενημέρωση