ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Φοροοφειλέτες: Με δόσεις θα πληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Πράσινο φως από τη Βουλή για πληρωμή με δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δίνοντας ανάσα ουσιαστικά σε χιλιάδες φοροοφειλέτες που αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς το κράτος. Η πρόταση νόμου πέρασε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ εγκρίθηκε και τροπολογία του ΑΚΕλ, με την οποία εξαιρούνται πρόσωπα και εταιρείες που είναι στο μικροσκόπιο των αρχών για αδήλωτα εμβάσματα ή καταθέσεις του εξωτερικού. Πλέον, οφειλές χαμηλότερες από 100 χιλιάδες ευρώ θα μπορούν να εξοφλούνται σε 54 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ, ενώ οφειλές μεγαλύτερες από 100 χιλιάδες ευρώ θα μπορούν να εξοφλούνται σε 60 δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 1.852 ευρώ.
  • Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τα θέματα υγείας, αλλά και για τη στάση των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ - ΠΑΣΥΝΟ. Δεν θα δεχτώ, δήλωσε ο Γιώργος Παμπορίδης, εκτροχιασμό της όλης προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση της Υγείας στο, βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων. Απηύθυνε δε έκκληση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη χρησιμοποιούν την υγεία για προσπορισμό εύκολων πολιτικών κερδών. Στηρίζουμε το ΓΕΣΥ, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή, απαντά το ΑΚΕΛ.
  • Απαράδεκτη η αξίωση της Τουρκίας να εφαρμοστεί στην Κύπρο το καθεστώς των 4 ελευθεριών για τούρκους υπηκόους, ξεκαθαρίζει εκ νέου η κυβέρνηση, διά του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ανέφερε ότι το όλο θέμα προκάλεσε την προσοχή της Ε.Ε. Στο μεταξύ η Άγκυρα, εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της, διαμηνύοντας ότι είναι εικασίες τα περί μείωσης του κατοχικού στρατού και πως είναι σημαντική για τη χώρα η συνέχιση των αποτελεσματικών εγγυήσεων. Την ίδια ώρα τις κινήσεις Αθήνας Λευκωσίας, συντονίζουν Αναστασιάδης - Τσίπρας στη Λισσαβώνα, όπου, βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε.
  • Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
    Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, κατηγορεί την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και ότι η απόφαση, η οποία ελήφθη με πολιτικά κριτήρια, θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και σε άλλα πολυμερή ζητήματα. Εν μέσω των αυστηρών προειδοποιήσεων, πάντως, η Άγκυρα έστειλε νέο αίτημα έκδοσης των στρατιωτικών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Χ. Γεωργιάδης: Περικόψαμε δαπάνες, δεν επιβάλαμε φόρους

«Η απόλυτη κοροϊδία στην απόγειό της! Οι αποκοπές μισθών και συντάξεων, αντί επιβολής φόρου, είναι πολύ ...»
Ai Em  |  10:00

Ντάισελμπλουμ: Η κυπριακή κυβέρνηση πρότεινε το αρχικό κούρεμα

«Η ιστορία με το πιστόλι δηλαδή παραμύθι ήταν ?»
LEO  |  19:41

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2018 από την Disney

«Έχουμε κρατήσει για εσάς αντίτυπο του ημερολογίου. Μπορείτε να περάσετε να το προμηθευτείτε. Για πληροφορίες ...»
Καθημερινή  |  15:53

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2018 από την Disney

«δυστυχώς δεν το πρόλαβα, μπορώ να το προμηθευτώ κάπου?»
αργυρώ  |  21:30

90 news: Τελευταία Ενημέρωση