ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Φοροοφειλέτες: Με δόσεις θα πληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Πράσινο φως από τη Βουλή για πληρωμή με δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δίνοντας ανάσα ουσιαστικά σε χιλιάδες φοροοφειλέτες που αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς το κράτος. Η πρόταση νόμου πέρασε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ εγκρίθηκε και τροπολογία του ΑΚΕλ, με την οποία εξαιρούνται πρόσωπα και εταιρείες που είναι στο μικροσκόπιο των αρχών για αδήλωτα εμβάσματα ή καταθέσεις του εξωτερικού. Πλέον, οφειλές χαμηλότερες από 100 χιλιάδες ευρώ θα μπορούν να εξοφλούνται σε 54 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ, ενώ οφειλές μεγαλύτερες από 100 χιλιάδες ευρώ θα μπορούν να εξοφλούνται σε 60 δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 1.852 ευρώ.
  • Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τα θέματα υγείας, αλλά και για τη στάση των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ - ΠΑΣΥΝΟ. Δεν θα δεχτώ, δήλωσε ο Γιώργος Παμπορίδης, εκτροχιασμό της όλης προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση της Υγείας στο, βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων. Απηύθυνε δε έκκληση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη χρησιμοποιούν την υγεία για προσπορισμό εύκολων πολιτικών κερδών. Στηρίζουμε το ΓΕΣΥ, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή, απαντά το ΑΚΕΛ.
  • Απαράδεκτη η αξίωση της Τουρκίας να εφαρμοστεί στην Κύπρο το καθεστώς των 4 ελευθεριών για τούρκους υπηκόους, ξεκαθαρίζει εκ νέου η κυβέρνηση, διά του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ανέφερε ότι το όλο θέμα προκάλεσε την προσοχή της Ε.Ε. Στο μεταξύ η Άγκυρα, εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της, διαμηνύοντας ότι είναι εικασίες τα περί μείωσης του κατοχικού στρατού και πως είναι σημαντική για τη χώρα η συνέχιση των αποτελεσματικών εγγυήσεων. Την ίδια ώρα τις κινήσεις Αθήνας Λευκωσίας, συντονίζουν Αναστασιάδης - Τσίπρας στη Λισσαβώνα, όπου, βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε.
  • Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
    Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, κατηγορεί την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και ότι η απόφαση, η οποία ελήφθη με πολιτικά κριτήρια, θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και σε άλλα πολυμερή ζητήματα. Εν μέσω των αυστηρών προειδοποιήσεων, πάντως, η Άγκυρα έστειλε νέο αίτημα έκδοσης των στρατιωτικών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

90 news: Τελευταία Ενημέρωση