ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90''Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο μετά τα Ίμια

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Συναγερμός στην Αθήνα από την τουρκική πρόκληση στα Ίμια, με την κυβέρνηση να έχει προβεί σε διαβήματα στις πρεσβείες σημαντικών ξένων χωρών, ενώ έδωσε εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, για τυχόν νέες τουρκικές προκλήσεις. Πάντως, η προπαγάνδα των Τούρκων συνεχίζεται αφού στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έχουν αναρτηθεί 22 φωτογραφίες από την παραβίαση των χωρικών υδάτων στα Ίμια με πρώτο πλάνο τον Τούρκο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τους άλλους τρεις αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Το σόου που έστησε το τουρκικό επιτελείο είναι πιθανόν ένα δείγμα των διαθέσεων της τουρκικής πλευράς, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Την ίδια ώρα αυστηρή προειδοποίηση έστειλε η Άγκυρα προς το Βερολίνο για τις αιτήσεις ασύλου των 40 Τούρκων στρατιωτικών.
  • Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος του Κεμπέκ, με την αστυνομία να συλλαμβάνει στη συνέχεια δύο υπόπτους –και να θεωρεί προς το παρόν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους δράστες. Στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής, τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ άτομα. Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των μουσουλμάνων».
  • Καθολική είναι η καταδίκη της απόφασης Τραμπ η οποία περιορίζει την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό. Με μαζικές διαδηλώσεις αντιδρά ο κόσμος, κοινή ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσαν γενικοί εισαγγελείς 16 αμερικανικών πολιτειών, ανοίγει τα σύνορα του Καναδά ο πρωθυπουργός Τριντό, ενώ διογκώνονται οι επικρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο μεταξύ η μία μετά την άλλη, αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τη σύνθεση των πληρωμάτων τους, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που επέβαλε το διάταγμα του νέου πλανητάρχη στις παγκόσμιες αεροπορικές συγκοινωνίες.
  • Τέρμα οι μελέτες, τώρα είναι η ώρα να προχωρήσει η CYTA ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με στρατηγικό συνεργάτη και επενδυτή, τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού, Ρένα Ρουβιθά Πάνου. Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το 2017 ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, επεσήμανε ότι θα χρειαστούν 15,6 εκατομμύρια ευρώ, για να καλυφθούν οι ζημιές της Cyta Hellas. Για τα 8,6 εκατομμύρια υπάρχει πρόνοια στον προϋπολογισμό, ενώ για τα υπόλοιπα 7 θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.
  • Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο λιμάνι Λεμεσού με την αλλαγή του καθεστώτος και την ανάληψη της διαχείρισης από ιδιώτες επενδυτές. Επικράτησε ένταση λόγω καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση φορτηγών που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια. Η μεγάλη καθυστέρηση έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι ζητείται από τους μεταφορείς να συμπληρώσουν κάποια έγγραφα- διαδικασία που είναι χρονοβόρα. 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ευθύνες στην κυβέρνηση για Συνεργατισμό ρίχνει η αντιπολίτευση

«Και τι περιμέναμε να ακούσουμε από ένα αρνητικό Άντρο? Απλά κρα! Ακόμη λίγο θα λέγει ότι για τη σκόνη ...»
knak  |  21:47

Αλέκος Μιχαηλίδης: Θα πάω στον Εισαγγελέα τον Ελεγκτή

«Παλι ψαχνει απεγνωσμενα σημασια ο τσακ. Παλι ξεφουρνιζει σκανδαλα της πλακας. Τα οποια δεν αποδεικνύονται ...»
Μπαλαδορος  |  20:57

Αλέκος Μιχαηλίδης: Θα πάω στον Εισαγγελέα τον Ελεγκτή

«Όλοι ο κλέφτες στην αρχή φωναζουν, όπως τον βεργα!! Το γνωστο... φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκυρης. ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:38

#PoliticsBlog Η αγνοούμενη αλλαγή, το νέο μέτωπο Οδυσσέα και η μνήμη Βασιλείου

«Μεταξύ των συνεργατών του κυκλοφορούσε τότε ότι είναι ο άνθρωπος, τον οποίον αγάπησαν όλοι, και ο οποίος ...»
Ai Em  |  09:03

90 news: Τελευταία Ενημέρωση