ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' «Κ»: Τα ρίχτερ του Αιγαίου αισθητά στο Κυπριακό

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο επιδιώκει να αποφύγει η Αθήνα, έπειτα από δέκα και πλέον ημέρες καθημερινής τουρκικής έντασης σε ρητορικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου ενισχύει το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια τα ελληνοτουρκικά έχουν μεταφερθεί στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η Αθήνα επιχειρεί διεθνοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τα οποία εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσουν, μαζί με το Κυπριακό, μέρος της ατζέντας των συζητήσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Άγκυρα, ευελπιστώντας στη στήριξη των Βρυξελλών. Έντονη ανησυχία επικρατεί και στην Ουάσιγκτον για το επιδεινούμενο κλίμα στην περιοχή.
  • Στην Ελλάδα εξαιρετικά κρίσιμη για την στάση που θα τηρήσει στο θέμα της αξιολόγησης κρίνεται σημερινή συνεδρία του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ. Ενώπιον του οργάνου θα βρεθούν δυο εκθέσεις για την Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε αυτές υπογραμμίζεται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως η ελάφρυνση που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι είναι ανεπαρκής. Θα τονίζει επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
  • Αίσιο τέλος είχαν οι διαβουλεύσεις υπουργείου Οικονομικών και ΠΑΣΥΔΥ για το κρατικό μισθολόγιο τα έτη 2017 2018. Η συμφωνία, την οποίαν υπέγραψαν Υπουργός Οικονομικών και γ.γ Γλαύκος Χατζηπέτρου, προνοεί ότι η αύξηση στο μισθολογικό κόστος δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ, δε θα παραχωρηθούν γενικές αυξήσεις για τα έτη 2017 και 2018, ενώ με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία φαίνεται ότι ο μηχανισμός επιτρέπει την καταβολή των ετήσιων προσαυξήσεων για τα έτη 2017 και 2018. Επιπλεον, συμφωνήθηκε η προώθηση νομοσχεδίου για επ’ αόριστον συνέχισης της παγοποίησης των θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής.
  • Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού μια εβδομάδα μετά την αλλαγή του καθεστώτος διαχείρισης. Τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν δεν έχουν ξεπερασθεί στην ολότητά τους με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στην λειτουργία του λιμανιού. Το πρωί εν μέσω διαμαρτυριών από τους μεταφορείς για χρονοβόρες διαδικασίες ο Υπουργός Μεταφορών επισκέφθηκε ξανά το λιμάνι και βρήκε βελτιωμένη την κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και επανέλαβε την έκκλησή του για πίστωση χρόνου, "ώστε να δουλέψει ο νέος τρόπος εργασίας".
  • Με απειλές κατά του δικαστή που εξέδωσε την απόφαση με την οποία «πάγωσε» το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα για επτά μουσουλμανικές χώρες ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της αμερικανικής δικαιοσύνης. Αν κάτι συμβεί στην Αμερική θα φταίει ο δικαστής, έγραψε στο τουίτερ, ενώ λίγο αργότερα επανήλθε σημειώνοντας ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να ελέγχει «Πολύ προσεκτικά» τους ανθρώπους οι οποίοι εισέρχονται στην χώρα, ωστόσο οι δικαστικές αποφάσεις κάνουν αυτό το έργο «ιδιαίτερα δύσκολο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εργα και ημέρες του Ιβάν Σαββίδη

«Μούζη νάχει η ιταλική μαφία κοντά στην ποντιακή μαφία!!!»
Ai Em  |  10:33

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Ενοχλημένος ο Οζερσάι από την στάση Μίτσελ

«Φίλε Οζερσάι, ακόμη που είσαι!! »
knak  |  09:11

90 news: Τελευταία Ενημέρωση