ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Τσαβούσογλου: Αν δεν θέλει λύση ο Αναστασιάδης να μας το πει

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Προκλητικός και επικριτικός εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κάνει λόγο για αδυναμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να αφήνει το ΕΛΑΜ να το σέρνει από το πόδι, ελέω προεδρικών εκλογών, κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να αποδείξει ότι θέλει λύση και να είναι τολμηρός. Εάν είπε, ο Νίκος Αναστασιάδης, τον οποίο κατονομάζει ως προσωπικό του φίλο, δεν θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες, ας το πει κι εμείς θα τερματίσουμε αυτή τη δουλειά. Προειδοποίησε μάλιστα, πως εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, τότε η Άγκυρα και το ψευδοκράτος θα λάβουν σχετικές αποφάσεις.
  • Απάντηση στην Άγκυρα και στο ψευδοκράτος για τα περί προεδρικών εκλογών δίδει το Προεδρικό. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι δεν απασχολούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι προεδρικές εκλογές, προσθέτοντας πως ούτε η κοινωνία ευνοεί κάτι τέτοιο. Με επιστολή του προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, παρουσιάζοντας παράλληλα τη συνολική εικόνα για τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις μέχρι την αποχώρηση της τουρκικής πλευράς από τις συνομιλίες.
  • Θα προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεών του για εκσυγχρονισμό του κράτους, τονίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ετσι, παρεμβαίνει και στα της υγείας, αναλαμβάνοντας δράση για υλοποίηση του ΓΕΣΥ. Από το πρωί πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, με στόχο να τερματιστεί το αδιέξοδο στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Συναντήθηκε με ΠΙΣ, Σιζόπουλο και φορείς ασθενών ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τους οργανωμένους νοσηλευτές, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ΓΕΣΥ δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή.
  • Καλά τα νέα για το τραπεζικό μας σύστημα. Στα €49 δισεκατομμύρια ανήλθαν οι συνολικές καταθέσεις τον Ιανουάριο του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 6,0% σε ετήσια βάση. Οι καταθέσεις παρουσίασαν καθαρή αύξηση €149 εκατομμυρίων, σε σύγκριση με καθαρή μείωση €75 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2016. Την ίδια ώρα τα δάνεια υποχώρησαν τον Ιανουάριο στα €54,9 δισ. παρουσιάζοντας καθαρή μείωση €86,4 εκατ. σε σύγκριση με €98 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2016.
  • Η ιδιωτική αμερικανική διαστημική εταιρεία SpaceX θα στείλει δύο ιδιώτες «τουρίστες» σε πτήση γύρω από τη Σελήνη έως το τέλος του 2018. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το νέο πύραυλό της 'Falcon Heavy", ο οποίος θα στείλει επί πληρωμή στο φεγγάρι δύο επιβάτες μέσα στη διαστημική κάψουλα Dragon.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Χωρίς προγράμματα όλοι οι υποψήφιοι

«Προς κύριο άρθρογραφο. Κυριε. Ο κύριος Γιώργος Λιλληκας έχει δώσει πολλά πλάνα και σχέδια πληρος ...»
Σωκράτης Νικολαου  |  21:08

#PoliticsBlog Τα πολιτικά παχύδερμα και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς

«Μην ανησυχείτε για την Χρυστάλλα. Ο κ. Γενικός «δεν βλέπει .. δεν ακούει». Τους κακόμοιρους που κλέβουν ...»
Chrystalla`s Fan  |  09:30

Καρογιάν: Δεν είναι ώρα για νεότευκτες στρατηγικές σοφιστείες

«Η ΔΙΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο – το οποίο προνοεί Ελευθερία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης  |  16:43

90 news: Τελευταία Ενημέρωση