ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Αναστασιάδης: Καλύτερη εγγύηση στο νησί η Ε.Ε

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σαφέστατο μήνυμα προς Τουρκία έστειλαν Αναστασιάδης και Μουσκάτ. ΟΙ Κύπριοι θα πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και χωρίς να υπάρχουν ξένες στρατιωτικές παρουσίες στο νησί διεμήνυσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ο οποίος επισκέπτεται τη Λευκωσία στο πλαίσιο περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τον ενημέρωσε για το αδιέξοδο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι παρά την απογοήτευση είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από το σημείο που διεκόπησαν, διεμήνυσε στην Άγκυρα και στον Μουσταφά Ακκιντζί ότι η καλύτερη εγγύηση για οποιοδήποτε κράτος είναι η ιδιότητα του ως μέλους της ΕΕ. Είναι αδιανόητο δήλωσε ένα κράτος μέλος της ΕΕ να έχει στρατιωτική παρουσία και εγγυήσεις από τρίτη χώρα. Την ίδια ώρα προσπάθειες καταβάλλουν τα Η.Ε με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, να έχει συνάντηση αύριο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
  • Το κυπριακό συζήτησαν στο Πακιστάν στο περιθώριο της 13ης Συνόδου Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ερντογάν και Ακκιντζί οι οποίοι επιδίωξαν παράλληλα, προκλητικά, την αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του απηύθυνε έκκληση στα μέλη του οργανισμού όπως στηρίξουν τα κατεχόμενα και να βοηθήσουν στην άρση των “εμπάργκο” των τ.κ αλλά και αναβάθμιση του στάτους σε μόνιμο μέλος του Οργανισμού. Την ίδια ώρα, τέσσερα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν χθες το πρωί το Fir Λευκωσίας, μπαίνοντας σε κυπριακό εναέριο χώρο 30 μίλια από τις νότιες ακτές.
  • Τέσσερα σενάρια για τις συνεισφορές στο Γενικό Σχέδιο Υγείας παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών στην επιτροπή υγείας της Βουλής. Από τα τέσσερα σενάρια το υπουργείο προκρίνει το τέταρτο με το οποίο προβλέπονται ότι οι συμπληρωμές, δηλαδή τα τέλη που θα πληρώνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία, θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα και θα ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.
  • Τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων από τις 15 Μαρτίου χαιρετίζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων σημειώνοντας παράλληλα ότι το θέμα των τιμών και της διαθεσιμότητας των φαρμάκων θα επιλυθεί οριστικά μέσα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η μείωση των τιμών γίνεται στο πλαίσιο της ετήσιας επικαιροποίησης του τιμοκαταλόγου, κατόπιν σχετικού διατάγματος του Υπουργού Υγείας.
  • Διαφορετική στρατηγική φαίνεται πως επιλέγουν να ακολουθήσουν οι τουρκικές αρχές στην περίπτωση των δύο Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται παρανόμως στην Ελλάδα από τις 20 Φεβρουαρίου, αφού αντί για έκδοση, όπως έκαναν στην υπόθεση των «8» ζητούν την απέλασή τους. Πάντως, Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τη νομική δυνατότητα ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος, καθώς είναι στη διακριτική ευχέρεια των ελληνικών αρχών η εφαρμογή ή όχι του μέτρου της απέλασης. 

.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι ο Προεδρος ΤΡΑΜΠ ειναι ανθρωπος ειλικρινης, δεν κρυβεται πισω απο πολιτικες ρητορειες, ειναι ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  15:09

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι η Μελανια Τραμπ με την βοηθεια ειδικων θα εξελιχθει σε προτυπο Πρωτης Κυριας γιατι εχει ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  14:56

90 news: Τελευταία Ενημέρωση