ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Οι τουρκικοί όροι για τη λύση διά στόματος Τσαβούσογλου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Τέσσερις τουρκικούς όρους για λύση του κυπριακού θέτει στην εφημερίδα Washington Times, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε εκ νέου τους όρους και τις παραμέτρους της Άγκυρας, ζητώντας πρώτο την πολιτική ισότητα των δυο πλευρών. Δεύτερος τουρκικός όρος: η Ε.Ε. θα πρέπει να εγγυηθεί τις βασικές παραμέτρους της λύσης, τρίτο θέτει το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών των Τούρκων πολιτών και στον τέταρτο όρο ο Τσαβούσογλου ξεκαθαρίζει πως με την λύση θα πρέπει να διαιωνιστεί το σύστημα των εγγυήσεων έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα δεινά του παρελθόντος.
  • Με τη θέση ότι η Κύπρος δεν θα πατήσει φρένο στην ανάπτυξη της οικονομίας επιβάλλοντας φόρους, θα μεταβεί στο σημερινό Eurogroup o Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Και αυτό, διότι στο Eurogroup θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ για το 2017 και τη δημοσιονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ συνολικά. Στο επίκεντρο η έκθεση της Κομισιόν που κρίνει ότι η Κύπρος πρέπει να βάλει φόρους για να ανακόψει την υπερβολική ανάπτυξη.
  • «Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι "μικροί Ερντογάν"» δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας στα πυρά του τούρκου προέδρου. Όσον αφορά στα σχόλια Ερντογάν ότι θα αποκατασταθεί η θανατική ποινή, ο Γιούνκερ προειδοποίησε πως αν γίνει αυτό ισοδυναμεί με διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας. Την ίδια ώρα η Αυστρία υποστηρίζει πως πρέπει να υπογραφεί συμφωνία γειτονιάς με την Άγκυρα και να δοθεί τέλος στη φαντασίωση για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Για πρώτη φορά από την εμφάνιση του ευρώ, οι ξένοι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους σε ομόλογα της Ευρωζώνης, καθώς η ευρείας κλίμακας νομισματική στήριξη, σε συνδυασμό με μεγάλα πολιτικά σοκ, περιόρισε τη ζήτηση για το χρέος της περιοχής. Στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας δείχνουν ότι η θέση των ξένων επενδυτών σε ομόλογα της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 192 δισ. ευρώ το 2016 έναντι αύξησης κατά 30 δισ. ευρώ το 2015. Οι πωλήσεις, πιθανόν, να συνδέονται και με το Μπρέξιτ, με την Βρετανία να δηλώνει σήμερα ότι η διαδικασία θα αρχίσει στις 29 Μαρτίου. 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το debate, το τρολάρισμα και αυτό που... ενώνει Νίκαρο-Νικόλα και Μαλά-ΕΛΑΜ

«Εργολαβικά η στήλη προωθεί το Νίκο Χριστοδουλίδη. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:51

Ένας αλήτης πέθανε*

«Παράσχο είσαι το φώς που φωτίζει την δημοσιογραφία αυτής της εφημερίδας! Πολύ καλό αρθρο!»
Γιάννος  |  09:02

Τι ψήφισαν οι αναγνώστες στα polls της «Καθημερινής» για το debate

«αν αθροισουμε τα ποσοστά βγαίνει κάθε φορά μεγαλύτερο του100% Γιατί»
Γιώργος Γεωργίου  |  00:38

Απολογητικός ο Μιλτής - Απέσυρε αγωγή κατά Χριστόφια

«Μπεεεεεεεεεεεε»
Μπεεεεεεεε  |  19:12

90 news: Τελευταία Ενημέρωση