ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' E.E.: Η Τουρκία να αποφεύγει τις απειλές στους γείτονες της

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει επανειλημμένα τις σοβαρές ανησυχίες της και έχει καλέσει την Τουρκία να αποφεύγει οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια που θα μπορούσαν να θίξουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, απαντά η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι σε επιστολή του Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη. Η Ύπατη Εκπρόσωπος αναφέρει πως αναμένουν από την Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, να συμμορφώνεται με τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθέριες. Οι τουρκικές αρχές, είπε, έχουν αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για τον σκοπό αυτό.
  • Η Βουλή έκανε λάθος να πέσει στην παγίδα του ΕΛΑΜ για την τροπολογία σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, εκτιμώντας τη σημερινή κατάσταση και το αδιέξοδο στο Κυπριακό, καθιστώντας την ίδια ώρα σαφές, ότι επρόκειτο για πρόσχημα από πλευράς του κ. Ακιντζί ώστε να αποχωρήσει. Ο Ιωάννης Κασουλίδης συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας πως τα πράγματα είναι δύσκολα και πως το δείπνο της Κυριακής είναι κρίσιμο για τα περαιτέρω βήματα στο Κυπριακό. Ωστόσο, διερωτήθηκε, πώς θα γίνει επιστροφή σε ουσιαστικές συγκλίσεις από τις οποίες η τ/κ πλευρά έχει υπαναχωρήσει, αφού μετά τη Γενεύη όχι μόνο δεν υπήρξε πρόοδος αλλά έχει καταγραφεί και σκλήρυνση θέσεων από πλευράς των Τούρκων.
  • Η Λευκωσία προχωρά με σταθερά βήματα στον ενεργειακό τομέα και οι σχεδιασμοί δεν εξαρτώνται από τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή. Ο υπουργός Ενέργειας, προσκεκλημένος της ΕΝΙ, θα μεταβεί στην Ιταλία για ένα μονοήμερο συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχει και ο υπουργός πετρελαίου της Αιγύπτου. Πρόκειται για μία ευκαιρία για διμερείς επαφές οι οποίες στη συνέχεια θα ενισχυθούν στις 3 Απριλίου στο πλαίσιο της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισραήλ.
  • Μετά από 35 σχεδόν χρόνια, ένα από τα πλέον διάσημα και αναγνωρίσιμα κέρματα στο Ηνωμένο Βασίλειο αντικαθίσταται, αυτή την εβδομάδα, την οποία σημαδεύει η επίσημη έναρξη των διαδικασιών του Brexit. Πρόκειται για το σχετικά βαρύ και χοντρό κέρμα της 1 λίρας, το οποίο θα αντικαταστήσει ένα λεπτό και πολυγωνικό κέρμα. Η παλιά και η νέα λίρα θα «συνυπάρξουν» έως τις 14 Οκτωβρίου του 2017. Από τις 15 Οκτωβρίου, η παλιά λίρα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ.Εισαγγελέας: Δε διαγράφουμε αδιάκριτα τροχαίες παραβιάσεις

«Γειά σου συνονόματε λεβεντιά. Και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με Υπουργό Οικονομικών την κα Χρυστάλλα. ...»
Κώστας  |  12:01

Γ.Εισαγγελέας: Δε διαγράφουμε αδιάκριτα τροχαίες παραβιάσεις

«Το ξέρουμε... και είναι πολύ λογικό αυτό που μας λέει ο κ. Γενικός. Μόνο οι φίλοι του και άλλοι επώνυμοι ...»
Διερωτώμενος  |  11:58

Γ.Εισαγγελέας: Δε διαγράφουμε αδιάκριτα τροχαίες παραβιάσεις

«Καλύτερα να σιωπούσε, παρά να λέει αρλούμπες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! να μας ζήσει ο αδιάφθορος ...»
Chrystalla`s Fan  |  11:27

90 news: Τελευταία Ενημέρωση