ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' ΠτΔ: Μόνιμη απειλή στην Κύπρο ο κατοχικός στρατός

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Μήνυμα για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις έστειλε εκ νέου ο ΠτΔ στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου αρχηγού της Ε.Φ. Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη. Όσο ο κατοχικός στρατός παραμένει παρανόμως στο νησί και συνεχίζει να αποτελεί δυστυχώς μόνιμη απειλή, παραμένει και πρώτιστο καθήκον της Εθνικής Φρουράς, υπογράμμισε, να διασφαλίσει με την αποτρεπτική της ισχύ, την ειρήνη και την ασφάλεια στους πολίτες. Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη, πως τα γεωπολιτικά δεδομένα αλλάζουν όπως και οι προκλήσεις και ότι ανάλογες πρέπει να είναι και οι προσαρμογές στην Εθνική Φρουρά.
  • Δύο ημέρες αναμένονται για το καθοριστικό δείπνο των δύο ηγετών Αναστασιάδη - Ακιντζί, και έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της συνάντησης. Ο Έσπεν Μπαρθ Αϊντε βλέπει Μαυρογιάννη και Ναμί προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος, ενώ η κινητικότητα εντείνεται και με την έλευση στην Κύπρο ξένων αξιωματούχων και απεσταλμένων, όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ αλλά και ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας Τζόναθαν Άλεν.
  • Πρόβλεψη για τη διευθέτηση του καθεστώτος των Βάσεων του Η.Β. στην Κύπρο και την αναγνώριση των διμερών συμφωνιών Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, σε σχέση με την κατάσταση των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν ή εργάζονται στις περιοχές των βάσεων, περιέχει το κείμενο των διαπραγματευτικών συστάσεων της Ε.Ε. για τη διαδικασία του Brexit. Στο μεταξύ τηλεφωνικώς τα είπαν για το Brexit, Ιωάννης Κασουλίδης και ο Βρετανός ομόλογός του Μπόρις Τζόνσον.
  • Πρόσβαση στα βρετανικά αρχεία τόσο στην Κύπρο όσο και στη Βρετανία για όλες τις περιόδους της κυπριακής τραγωδίας, συμφώνησε να παραχωρήσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Ιούνιο, αναμένεται να ταξιδέψουν στην Βρετανία για τον σκοπό αυτό, μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισέφερε στη ΔΕΑ ποσό 124.000 ευρώ.
  • Εν μέσω επικρίσεων αποχώρησε ο αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης από την Εθνική Φρουρά. Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών, με επιστολή του, εξέφρασε μεταξύ άλλων, δυσαρέσκεια για την αποδοχή της μείωσης της θητείας, ενώ γνώριζε, όπως αναφέρει, ότι πρόκειται για απόφαση, που εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες και όχι τη μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς.
  • Λιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία που θα ανοίξει τον δρόμο για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η μάχη μεταξύ του «ναι» και του «όχι» προμηνύεται αμφίρροπη. Μείωση καταγράφει το «ναι» σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η ανομοιότητα στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων οφείλεται εν μέρει στις πολιτικές συμπάθειες των εταιρειών δημοσκοπήσεων της Τουρκίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

90 news: Τελευταία Ενημέρωση