ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90''ΚΕ: Οι συνομιλίες πρέπει να αρχίσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Οι θέσεις της τ/κ πλευράς που εκφράστηκαν στο δείπνο της Κυριακής δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου δεν έχουμε κατάληξη σε ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών λέει το Προεδρικό. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί από τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντε, ωστόσο ο μη καθορισμός ημερομηνίας για επανέναρξη των συνομιλιών συνιστά αρνητική εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι οι συνομιλίες πρέπει να επαναρχίσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σε παρατήρηση ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που η Βουλή διαφοροποιήσει την απόφασή της για το ενωτικό δημοψήφισμα ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι όποια απόφαση του Σώματος δεν αφορά τη διαδικασία των συνομιλιών.
  • Μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών προς τον Τ/κ ηγέτη ότι τα
    Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν πρέπει να δίνουν πολιτικό πλεονέκτημα σε καμία από τις δύο πλευρές. Ο Ιωάννης Κασουλίδης επισήμανε πως «εάν διά των ΜΟΕ δημιουργούνται τετελεσμένα πολιτικής φύσεως, είτε αναγνώριση είτε οτιδήποτε άλλο, τότε δεν είναι ΜΟΕ».
  • Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τετραμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας- Ιταλίας και Ισραήλ στο Τελ Αβίβ για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου East Med, η κυβέρνηση κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσίευμα στην Jerusalem Post και αναδημοσιεύθηκε από τουρκικά ΜΜΕ για τη δημιουργία αγωγού Τουρκίας - Ισραήλ χωρίς την έγκριση της Λευκωσίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι δεν περνάει αγωγός από την αποκλειστική οικονομική ζώνη Κύπρου χωρίς την άδεια της Κ.Δ.
  • Την ώρα που ο Μουσταφά Ακιντζί εμμένει στη θέση του για το ενωτικό δημοψήφισμα, στο εσωτερικό σε βαθιά ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις των κομμάτων με φόντο το εν λόγω ψήφισμα. Ο Νίκόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η πλευρά μας θα ταπεινωθεί εάν η βουλή ψηφίσει αλλαγή της απόφασής της, για να σηκώσει το γάντι ο Αβέρωφ Νεοφύτου και να δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερο ο καθένας να μιλάει για τη δική του αξιοπρέπεια και ότι λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει έστω και αν κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την έγνοια για τις προεδρικές εκλογές.
  • Τρόπους εκτόνωσης της νέας κρίσης στο λιμάνι Λεμεσού μετά και τη σημερινή στάση εργασίας των λιμενεργατών αναζητεί ο υπουργός Μεταφορών ο οποίος συγκάλεσε για αύριο σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους. Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ τόνισαν τη θέλησή τους για επίλυση του προβλήματος, γι’ αυτό ενόψει της αυριανής σύσκεψης θα κατέλθουν αργά το απόγευμα σε γενική συνέλευση, στην οποία θα ζητήσουν από τα μέλη τους άρση των μέτρων μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλλοδαπός άνδρας επιτέθηκε στην γυναίκα και το παιδί του

«Καλημέρα Αστυνομία της Πάφου! »
knak  |  10:16

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται»
Ai Em  |  08:33

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται...»
s29k2  |  08:31

Η Ρωσία ξεκινά έρευνα για τις υποθέσεις Σκριπάλ-Γκλουσκόφ

«Η Ρωσία τι έρευνα θα καμει; Υπάρχει κανένας που αμφιβάλει ότι είναι ρωσικό εργο;»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:18

90 news: Τελευταία Ενημέρωση