ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Αναστασιάδης: Οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί θα συνεχιστούν

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σαφέστατο μήνυμα Αναστασιάδη προς Ερντογάν ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας θα συνεχιστούν κανονικά. Καλεί την τουρκική πλευρά σε διαπραγματεύσεις, νοουμένου ότι προηγηθεί ο τερματισμός της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ομόφωνη καταδίκη από το Συμβούλιο Αρχηγών και στήριξη στο Προεδρικό για άρση τουρκικών προκλήσεων. Διαβήματα Λευκωσίας προς Ηνωμένα Έθνη και Ε.Ε. Τετ α τετ Αναστασιάδη και με την Αμερικανίδα πρέσβειρα. Η Καθλίν Αν Ντόχερτι διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμπλακεί στη διπλωματική μεσολάβηση προς επίλυση της κλιμακούμενης κρίσης με την Τουρκία.
  • Διαβεβαιώσεις υπουργού Ενέργειας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως το γεωτρύπανο, παρά τις τουρκικές προκλήσεις, παραμένει στην περιοχή. Την ίδια ώρα το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει πως η κρίση δεν αφορά τις σχέσεις Ιταλίας-Τουρκίας αλλά τις σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του βόρειου τμήματος του νησιού, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι θα εξαντλήσει κάθε διπλωματικό μέσο για επίλυση της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Την ίδια ώρα σε προχωρημένο στάδιο είναι η σύναψη συμφωνίας για πώληση του φυσικού αερίου στο «Αφροδίτη». Συνάντηση χθες Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Delek.
  • Πυρά Ιωάννη Κασουλίδη κατά γενικού γραμματέα του ΟΗΕ σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ. Τον κατηγόρησε για ποντιοπιλατική στάση για την κατάσταση στην ΑΟΖ. Την ίδια ώρα, η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της. Στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο για δραστηριότητες έρευνας το γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα από τη Νότια Κορέα. Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία.
  • Καμπανάκι από ΕΤΥΚ. Προειδοποιεί ότι η απόλυση υπαλλήλων από τη διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με τη δικαιολογία ότι είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα οδηγήσει σε λήψη μέτρων, περιλαβανομένης της απεργίας. Σε εγκύκλιο, η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων μιλάει για «πρωτοποριακά αντιεργατικά βήματα που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης», αφού ο Συνεργατισμός ανήκει στο κράτος.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η κατάληψη του Αφρίν φέρνει νέους συμβιβασμούς

«Tα τουρκάκια ξεκίνησαν τη δουλειά που γνωρίζουν πολύ καλά! Καταστροφή και κλεψιά. »
knak  |  21:07

Εργα και ημέρες του Ιβάν Σαββίδη

«Μούζη νάχει η ιταλική μαφία κοντά στην ποντιακή μαφία!!!»
Ai Em  |  10:33

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

90 news: Τελευταία Ενημέρωση