ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' ΓεΣΥ: Πόσα θα πληρώσουμε για το νέο σύστημα

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Κλείδωσαν στο θέμα των εισφορών για το ΓΕΣΥ, υπουργός Υγείας με τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΚΕΒΕ) πλην της ΟΕΒ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με βάση τη συμφωνία, η συνεισφορά των εργαζομένων θα είναι 2,65%, των εργοδοτών 2,9, του κράτους 4,7, των αυτοεργοδοτουμένων 4% και των συνταξιούχων και εισοδηματιών 2,65%. Ο Γιώργος Παμπορίδης, αναμένει φωνές όπως είπε και από άλλους που θα θελήσουν να μπλοκάρουν το ΓΕΣΥ, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι είναι πολύ περισσότεροι όσοι επιθυμούν εφαρμογή του.
  • Αναλόγως της πορείας της οικονομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για αποκατάσταση ή αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών. Χαρακτήρισε επίσης, λανθασμένη την απόφαση της βουλής για το πρώτο κούρεμα τονίζοντας ότι η επιλογή των εύκολων αποφάσεων με συνθήματα οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις.
  • Έπαυσε τον υπαρχηγό αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος, μετά την εισήγηση γενικού εισαγγελέα για ποινική δίωξη εναντίον του για λόγους διαρροών. Αντικαταστάτης ο βοηθός αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης. Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφθορά ο Πρόεδρος επισήμανε πως οι φυλακές σφύζουν από ζωή, από επωνύμους, vip όπως τους αποκάλεσε.
  •  Προϋπόθεση για μια νέα Γενεύη είναι η πρόοδος στις συνομιλίες και η διάθεση της Τουρκίας να συζητήσει τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, διαμηνύει η Λευκωσία. Δεν έχει προκύψει οτιδήποτε θετικό για το Κυπριακό στη συνάντηση Τσίπρα Ερντογάν στο Πεκίνο λέει ο Κ.Ε.
  • Κυβερνοεκβιαστές ξεγέλασαν χιλιάδες χρήστες 150 χωρών οι οποίοι άνοιξαν μολυσμένα από ιό συνημμένα σε email ζητώντας τους να πληρώσουν λύτρα για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στα δεδομένα τους. Η κατάσταση μοιάζει σταθερή στην Ευρώπη, δήλωσε εκπρόσωπος της Europol ωστόσο καλείται το κοινό να μην ανοίγει άγνωστα ηλεκτρονικά μηνύματα (emails), αλλά να τα διαγράφει άμεσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στη Κύπρο δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καταγγελία.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

90 news: Τελευταία Ενημέρωση