ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Κέρδη για Κύπρου, Συνεργατισμός ζημιές για Ελληνική

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Λιγοστά ή και αρνητικά αποτελέσματα παρουσίασαν τα τρία τραπεζικά ιδρύματα, Κύπρου Ελληνική και Συνεργατισμός. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ τραπεζικές πηγές εξήγησαν ότι πλέον τους ενδιαφέρει να δυναμώσουν την τράπεζα με όσες περισσότερες προβλέψεις είναι εφικτό και όχι να παρουσιάσουν όσο μεγαλύτερα κέρδη μπορούν στα αποτελέσματα. Υπογράμμισαν ότι πρώτιστος στόχος είναι η μείωση του ρίσκου, αλλά και να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα την υγεία των τραπεζών, ενώ η κερδοφορία είναι δευτερευούσης σημασίας. Η Τράπεζα Κύπρου παρουσίασε κέρδη δύο εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2017, η Ελληνική ζημιές 10,5 εκατ. για το ίδιο διάστημα και ο Συνεργατισμός κέρδη επτά εκατ. για όλο το 2016.
  • Τη δωρεάν παραχώρηση του 25% των κρατικών μετοχών του Συνεργατισμού αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
    Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η απόφαση αφορά 350 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που αποτελούν τους πελάτες, τους καταθέτες, τους συνεπείς δανειολήπτες του Συνεργατισμού. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση που σε μεγάλο βαθμό επαναφέρει τον Συνεργατισμό στα χέρια των πολιτών».
  • Ένοχο βρήκε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον πρόεδρο της αλυσίδας υπεραγωγών «Ορφανίδη» για την έκδοση τεσσάρων ακάλυπτων επιταγών συνολικού ποσού 400 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό των ακάλυπτων επιταγών αφορούσε διαφημιστική καμπάνια των υπεραγορών το 2012 από το διαφημιστικό γραφείο PANDORA. Κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης των υπεραγορών Χρίστος Ορφανίδης. Αύριο έχει ορισθεί να γίνουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής που θα επιβάλει το δικαστήριο.
  • Με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη προτού αναπαυθεί στην γενέθλια γη στα Χανιά. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών όπου η σωρός του είχε τεθεί από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα. Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Απόψε η σορός θα μεταφερθεί με C-130 στα Χανιά όπου θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Συμφωνούν επί της αρχής, δεν τα βρίσκουν στο μενού της έρευνας για ΣΚΤ

«Προς τί τόσο ντόρος για έρευνα; Η απάντηση είναι απλή: Φταίει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ!!! …ένεν Πρόδρομε ...»
Ai Em  |  09:44

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«Το ύφος «γκαίμπελς» δεν το αλλάζει με τίποτε!!! …όσο μαντάρα και αν τα κάνατε!! …ααα, ναι, φταίει ...»
Ai Em  |  09:39

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

90 news: Τελευταία Ενημέρωση