ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Πολίτες: Επιστολές διαμαρτυρίας στον δικηγορικό σύλλογο για εξαγορά δικαστών

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, η οποία μεταφέρθηκε και έξω από το κτήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά τις αποκαλύψεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και της θυγατέρας του Προέδρου του Ανωτάτου σε υπόθεση αξιογράφου. Διαμαρτύρονται για δυσμενή μεταχείριση ζητώντας ίση και όχι επιλεκτική μεταχείριση. Στο πλευρό τους και τα νεοσύστατα «Κίτρινα Γιλέκα Κύπρου». Στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν υποθέσεις λόγω εξαγοράς δικαστών.
  • Δεν μπορεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος να νίπτει τας χείρας του, υπογραμμίζει ο Νίκος Κληρίδης, χαρακτηρίζοντας ως άνευ προηγουμένου τη χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου στην οποία διαβεβαιώνεται ότι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας του δικαστικού σώματος, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του δικηγόρου περί διαπλοκής. Κατηγόρησε τον Σύλλογο ότι στρουθοκαμηλίζει. Πάντως, αν και ο Δικηγορικός Σύλλογος τήρησε ίσες αποστάσεις, εντούτοις ζήτησε αφαίρεση των υπερεξουσιών από το Ανώτατο, εξαιτίας των οποίων, όπως αναφέρθηκε, δεν εκπέμπει αντικειμενική εικόνα προς τα έξω.
  • Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο έστειλαν οι μαθητές με δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, προειδοποιώντας το Υπουργείο Παιδείας και για περαιτέρω δυναμικά μέτρα. Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε άγνοια για τη διαφοροποίηση των θέσεων των εκπροσώπων της ΠΣΕΜ, ωστόσο τούς κάλεσε σε διάλογο. Μιλώντας στο Σίγμα, ο Κώστας Χαμπιαούρης τόνισε, ωστόσο, ότι κακώς χρησιμοποιείται ο όρος «εξετάσεις τετραμήνων» και μίλησε για μεγάλο διαγώνισμα, 90 λεπτών, που θα έχει περιεχόμενο το 50% της συνολικής ύλης.
  • "Πράσινο" Ολομέλειας της Βουλής για αύξηση του ορίου εισδοχής στα σχολεία. Για την προδημοτική, οι βουλευτές είπαν «ναι» για υποχρεωτική φοίτηση από τα πέντε έτη με ισχύ από την επόμενη σχολική χρονιά και όχι από την ηλικία των 4 ετών και οκτώ μηνών που ισχύει σήμερα. Για τη δημοτική εκπαίδευση, υποχρεωτική φοίτηση από το 2020 θα θεωρούνται τα έξι έτη. Η ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας είναι η 31η Αυγούστου. Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στην επιτροπή μεταφορών της Βουλής σχετικά με τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τις εγγραφές νέων αυτοκινήτων.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39
X