ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' ΠτΔ: Επανεκκίνηση συνομιλιών χωρίς επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Στο τραπέζι των συνομιλιών μετά από δύο μήνες, Νίκος Αναστασιάδης και Ακκιντζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει λόγο για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Υπογράμμισε ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς αναβαθμισμένο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος που ευχήθηκε στον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων να υπάρξουν συγκλίσεις που να βοηθήσουν στην επανέναρξη του Κυπριακού, διεμήνυσε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε διαπραγμάτευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από αύριο επαναρχίζουν οι συναντήσεις των διαπραγματευτών ενώ έχουν καθοριστεί και οι επόμενες 4 συναντήσεις των ηγετών με πρώτη συνάντηση στις 20 Απριλίου.
  • Συνταγματικός ο νόμος για το ασυμβίβαστο κρατικών αξιωματούχων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο. Στην ομόφωνη απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος, που είχε αναπέμψει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δεν βρίσκεται αντίθεση και δεν είναι ασύμφωνος προς τις διατάξεις των 4 σχετικών άρθρων του συντάγματος.
  • Την έκδοση διατάγματος αποκάλυψης και επιθεώρησης των εγγράφων των δημοτικών εκλογών στη Λεμεσό, εντός 15 ημερών, αποφάσισε το εκλογοδικείο απορρίπτοντας το αίτημα του τέως δημάρχου Ανδρέα Χρίστου για αποκάλυψη των έγκυρων ψηφοδελτίων υπέρ του Νίκου Νικοαλίδη και των 434 άκυρων ψηφοδελτίων. Τον Μάιο η ακρόαση επί της αίτησης για επανακαταμέτρηση ψήφων.
  • Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔ για το νέο σύστημα διορισμού στα σχολεία, και επίδοση ψηφισμάτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας. Οι δάσκαλοι καταγγέλλουν το Υπουργείο ότι αντιμετωπίζει το θέμα με προχειρότητα και προειδοποιούν ότι με την εφαρμογή του ως έχει θα προκληθούν κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο συριακό εμφύλιο δράμα με παραμονή ή συμμετοχή του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία, τόνισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των επτά παραδοσιακών βιομηχανικών δυνάμεων του πλανήτη (G7), οι οποίοι συνεδρίασαν στην Ιταλία. Αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των υπουργών ΗΠΑ, Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Καναδά και Ιαπωνίας ήταν ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν ώστε να πιεστεί η Ρωσία να σταματήσει να καλύπτει το καθεστώς του προέδρου της Συρίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ευθεία ρήξη Νικόλας-Μαλάς

«ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το Κυπριακό ζήτημα είναι ένα θέμα πολύ πιο σημαντικό από τη Κυπριακή οικονομία, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  17:12

Χωρίς αναφορές στο Kυπριακό οι τοποθετήσεις Γκουτέρες

«Αυτό ,για να καταλάβουν κάποιοι πόσο σημασία μας αποδίδει ο διεθνής παράγων.»
Leo  |  09:52

Χ. Γεωργιάδης: Περικόψαμε δαπάνες, δεν επιβάλαμε φόρους

«Η απόλυτη κοροϊδία στην απόγειό της! Οι αποκοπές μισθών και συντάξεων, αντί επιβολής φόρου, είναι πολύ ...»
Ai Em  |  10:00

Ντάισελμπλουμ: Η κυπριακή κυβέρνηση πρότεινε το αρχικό κούρεμα

«Η ιστορία με το πιστόλι δηλαδή παραμύθι ήταν ?»
LEO  |  19:41

90 news: Τελευταία Ενημέρωση