ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αίγινα: Στους τέσσερις οι νεκροί από τη σύγκρουση ταχύπλοου

Σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με τουριστικό επιβατηγό

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης βάρκας, που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος που έγινε πριν από λίγο στην Αίγινα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε, κόπηκε στη μέση και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων, με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

Οι λιμενικοί ανέσυραν αρχικά τρία άτομα νεκρά και τρεις τραυματίες οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας.

Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Ένα ακόμη άτομο εντοπίσθηκε νεκρό σε βάθος 20 μέτρων. Αυτήν την ώρα βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Ένας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Λιμενικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ