ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον Άρειο Πάγο διαβιβάζει ο Κοντονής τα στοιχεία για υπόθεση Σώρρα

Τα διαβιβασθέντα στοιχεία περιλαμβάνουν τη δικαστική απόφαση του 2013

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στοιχεία για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

Τα διαβιβασθέντα στοιχεία περιλαμβάνουν τη δικαστική απόφαση του 2013, που ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ του Αρτέμη Σώρρα και σχετικά δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία νωρίτερα κάλεσε την κυβέρνηση να αφυπνιστεί απέναντι στη δράση του κ. Σώρρα.

Το υπουργείο κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πέφτει σε «επίπεδο πολιτικής γελοιότητας», και τονίζει ότι το φαινόμενο Σώρρα «γεννήθηκε και ανδρώθηκε» επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Απάντηση στη ΝΔ έδωσαν νωρίτερα και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, καλώντας την ειρωνικά να «μην αναγάγει την συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης», καθώς «μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει».

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι την υπόθεση Σώρρα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν» ανέφεραν οι αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ