ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποφυλακίζεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Με οριακή πλειοψηφία η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Kathimerini.gr

Την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου με οριακή πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ έναντι δύο κατά, αποφάσισε, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και αποφυλάκισε τον πρώην υπουργό μετά από πέντε χρόνια παραμονής του στη φυλακή για λόγους υγείας.

Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο. Λίγο νωρίτερα, την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους μετά από παραμονή του στις φυλακές επί πέντε χρόνια, είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, πρότεινε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, με το επιχείρημα ότι η συνέχιση της κράτησής του θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

«Ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Μέχρι τώρα ο πρώην υπουργός έχει υποβάλλει, χωρίς αποτέλεσμα, πολλές αιτήσεις αποφυλάκισής του με όρους, ενώ έχουν αποφυλακιστεί τόσο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου που επίσης έχουν καταδίκες σε πολυετείς καθείρξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση