ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:35
 

Πιθανή μετάθεση της συζήτησης για το χρέος τον Ιούνιο βλέπει ο Τσακαλώτος

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο με τους δανειστές, πρέπει να περάσουν από την Βουλή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε σήμερα πως η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ίσως μετατεθεί για τον επόμενο μήνα, γεγονός που δημιούργησε ερωτηματικά σε οικονομικούς κύκλους της Αθήνας ως προς το εάν θα υπάρξει η όχι συνολική συμφωνία στο επόμενο Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 22 τρέχοντος μηνός.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο με τους δανειστές, πρέπει να περάσουν από την Βουλή προτού η σύνοδος των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, αυτόν το μήνα, ανάψει το πράσινο φως της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι τα μέτρα θα ενταχθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί υπό την κρίση της Βουλής στις 18 Μάιου, όπως είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας δεν θα περιλαμβάνει καμία ρήτρα αίρεσης, που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να μην εφαρμόσει τις μειώσεις σε συντάξεις και στο αφορολόγητο αν οι εταίροι δεν ελαφρύνουν το χρέος, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, κάτι που επισημάνθηκε από τους συντάκτες ότι αντιβαίνει στη θέση που εξέφρασε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, ότι η κυβέρνηση δικαιούται να μην εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα, ακόμα κι αν έχουν νομοθετηθεί, αν δεν διασφαλιστεί η ελάφρυνση του χρέους. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ζητήσει να υπάρχει σχετική πρόνοια για ρήτρα στο πολυνομοσχέδιο, και ότι ίσως αυτοί δυσαρεστηθούν από τη δήλωση του Υπουργού.

Σχετικό ερώτημα προς διευκρίνιση ετέθη το μεσημέρι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Τζανακόπουλο ο οποίος, αφού υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική πολιτική εξαρτάται από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και από τη διαμόρφωση της πολιτικής συνθήκης τη στιγμή που θα συζητείται η δημοσιονομική πολιτική, πρόσθεσε πως «αυτήν τη στιγμή είναι σαφές πως τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει δεν θα εφαρμοστούν αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X