ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Από τον εκφοβισμό στη δολοφονία

Iχνη των δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου αναζητούν στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί

Newsroom Κ, Αθήνα

Iχνη των δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναζητούν στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Ο φόνος του ποινικολόγου πιθανολογείται ότι δεν ήταν προσχεδιασμένος και γι’ αυτό οι δολοφόνοι δεν είχαν φροντίσει να πάρουν μέτρα για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους. Είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο της οδού Ασκληπιού ρισκάροντας να αφήσουν αποτυπώματα και κουβέντιασαν πάνω από 20 λεπτά με τον ποινικολόγο και τον 32χρονο συνεργάτη του.

Ενώ η αρχική εκτίμηση απέδιδε τον φόνο του ποινικολόγου σε «συμβόλαιο θανάτου», στην πορεία ανέκυψαν στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της εκδοχής ότι στόχος των δύο αγνώστων ήταν να εκφοβίσουν τον 52χρονο τραυματίζοντάς τον, όχι όμως να τον δολοφονήσουν. «Πιθανολογούμε ότι ήθελαν να του στείλουν ένα μήνυμα, αλλά αντ’ αυτού τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο στήθος» δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός που μετέχει στην έρευνα. Από την «εξερεύνηση» της σκηνής του εγκλήματος, οι αστυνομικοί ευελπιστούν να συγκεντρώσουν κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητα των δολοφόνων.

Πάντως, αξιωματικοί με γνώση της πορείας της έρευνας αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχουν ανιχνεύσει «κρίσιμα» ευρήματα στο εσωτερικό του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού.

Οι δύο άνδρες θεωρείται αρκετά πιθανό να άφησαν και τηλεφωνικά «ίχνη», καθώς το πρωί της Πέμπτης, μερικές ώρες πριν τη δολοφονία επικοινώνησαν απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο ή το σταθερό του γραφείου προκειμένου να ζητήσουν ραντεβού. Από την Ασφάλεια έχει ήδη κινηθεί διαδικασία άρσης του απορρήτου στα τηλέφωνα του 52χρονου και οι πρώτες απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναμένονται τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Έρευνα γίνεται και για να διευκρινιστεί πώς οι δύο δράστες πήγαν και έφυγαν από την οδό Ασκληπιού. Δεν υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό ή το εξωτερικό του γραφείου και οι αστυνομικοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα βίντεο από κοντινά εμπορικά καταστήματα και τράπεζες, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση