ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Nikon παρουσιάζει την D3300

Μια νέα φωτογραφική μηχανή D-SLR εισαγωγικού επιπέδου

Η Nikon παρουσιάζει την D3300, μια νέα, φωτογραφική μηχανή D-SLR εισαγωγικού επιπέδου, που σας βοηθά να αποτυπώνετε πανεύκολα την ατμόσφαιρα των πραγματικά σημαντικών στιγμών σας με κάθε λεπτομέρεια.

Ισχυρή, άνετη στη μεταφορά και εύκολη στο χειρισμό, η μικρή και ελαφριά Nikon D3300 σάς χαρίζει έναν εξαιρετικό τρόπο να απολαμβάνετε φωτογραφίες D-SLR ανώτερης ποιότητας χωρίς να περιπλέκει καθόλου τις διαδικασίες. 
Από τις χαμηλόφωτες σκηνές έως τα όμορφα πορτραίτα, η φημισμένη λειτουργία οδηγού της Nikon εξακολουθεί να σας απαλλάσσει από την ανησυχία για το πώς πρέπει να χειριστείτε τη φωτογραφική μηχανή, για να μπορείτε να τραβάτε εξαιρετικές φωτογραφίες και video απολαμβάνοντας την ξεγνοιασιά της ευκολίας. Οι εντυπωσιακές λειτουργίες καθιστούν την D3300 ικανή να αποτυπώνει περισσότερες λεπτομέρειες και να χαρίζει πιο ευκρινείς εικόνες, ειδικά κατά τη λήψη με υψηλές τιμές ISO σε σκοτεινούς χώρους. Τα τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει η φωτογραφική μηχανή είναι ο αισθητήρας CMOS 24,2 megapixel που πλέον δεν διαθέτει το οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (optical low pass filter - OLPF), το μεγαλύτερο εύρος ISO (έως ISO 12.800) και ο νέος ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας της Nikon, EXPEED 4, καθώς και οι υψηλότερες ταχύτητες συνεχών λήψεων έως 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, το νέο κιτ φακού NIKKOR είναι εντυπωσιακά μικρό, καθιστώντας το συνολικό σύστημα Nikon D3300 πολύ πιο φορητό σε σύγκριση με την προκάτοχό της. Και χάρη στον ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές, η κοινοποίηση φωτογραφιών που θα ξεχωρίζουν από το πλήθος των φωτογραφιών που αναρτώνται από τα smartphone σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο γίνεται πολύ απλή διαδικασία.
Η Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR, της Nikon Europe, δήλωσε: «Από την οικογενειακή έως τη φοιτητική ζωή κι ακόμη παραπέρα, η Nikon D3300 αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φωτογράφιση με D-SLR. Η λειτουργία οδηγού χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη ευκολία χρήσης, ενώ με το δυνατό συνδυασμό του αισθητήρα υψηλής ανάλυσης και του υψηλού ISO είναι σίγουρο ότι η ποιότητα εικόνας, που είναι σημαντικά ανώτερη από κάθε αποτέλεσμα που θα μπορούσε να προσφέρει μια λιγότερο ισχυρή φωτογραφική μηχανή, είναι εξασφαλισμένη. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα κοινοποίησης των φωτογραφιών μέσω κινητών συσκευών, η D3300 αποτελεί πραγματικά έναν εξαιρετικό τρόπο για να δώσετε στις ιστορίες σας την προσοχή που τους αξίζει»

Απίστευτη ποιότητα εικόνας

Ο αισθητήρας εικόνας αποτελεί την καρδιά της φωτογραφικής σας μηχανής και η D3300 είναι μια φωτογραφική μηχανή με μεγάλη καρδιά. Ο αισθητήρας CMOS 24,2 megapixel έχει σχεδιαστεί ειδικά χωρίς το οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο, ώστε να μπορεί να αποτυπώνει με μοναδική ευκρίνεια ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια και υφή. Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακά καθαρές, ειδικά όταν αποτυπώνονται με ένα φακό NIKKOR. Χάρη στον ισχυρό νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 και το εύρος ISO που πλέον διατίθεται σε τιμές έως ISO 12.800 (με δυνατότητα επέκτασης έως το ισοδύναμο με 25.600), ακόμη και οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε σκοτεινούς χώρους με υψηλά ISO αποδίδονται όμορφα και εξαιρετικά καθαρά, με πλούσια διαβάθμιση τόνων. Η γρήγορη δράση και οι φευγαλέες κινήσεις ή εκφράσεις μπορούν να αποτυπώνονται ακριβώς στη σωστή στιγμή χάρη στις ταχύτητες συνεχών λήψεων έως 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Και ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορος είναι ο ρυθμός λήψης, η εστίαση είναι πάντα ακριβής χάρη στο σύστημα AF 11 σημείων, το οποίο διαθέτει αισθητήρα σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Λειτουργία οδηγού: βοήθεια σε κάθε βήμα

Η φημισμένη λειτουργία οδηγού της Nikon θα σας βοηθήσει να αποκαλύψετε το φωτογράφο που κρύβετε μέσα σας. Με τις σαφείς, λεπτομερείς οδηγίες και τα εντυπωσιακά δείγματα φωτογραφιών που απεικονίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η λειτουργία οδηγού δείχνει στους αρχάριους, καθώς και σε όσους διψούν να μάθουν περισσότερα, πώς ακριβώς μπορούν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες και video. Με εύκολη πρόσβαση από τον επιλογέα λειτουργιών, ο οποίος βρίσκεται στο επάνω μέρος του σώματος της μηχανής, η λειτουργία οδηγού μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να ρυθμίζετε τη φωτογραφική μηχανή, πώς να τραβάτε, να προβάλλετε, να διαγράφετε ή ακόμα και να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες. Οι φιλόδοξοι φωτογράφοι μπορούν επίσης να μάθουν πώς να τραβούν πορτραίτα με όμορφο θάμπωμα του φόντου, να «παγώνουν» τη δράση ή να δημιουργούν ευκρινείς λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το γεγονός ότι ο χρήστης ερωτάται ποιον τύπο φωτογραφίας ή video θα ήθελε να τραβήξει, είναι ο λόγος για τον οποίο η λειτουργία οδηγού είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την ικανότητά της να εμπνέει αυτοπεποίθηση στους εκκολαπτόμενους φωτογράφους και να διευκολύνει κάθε χρήστη που θα ήθελε να μάθει πώς θα μπορούσε να χειρίζεται τις βασικές λειτουργίες και τα χειριστήρια, χωρίς καν να χρειάζεται να ανοίξει το εγχειρίδιο της φωτογραφικής μηχανής! 

Ειδικά εφέ

Χάρη στην καινούργια λειτουργία ειδικών εφέ της φωτογραφικής μηχανής είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε μια καλλιτεχνική πινελιά στις φωτογραφίες και τα video σας. Με 13 διαφορετικά εφέ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σας, μπορείτε να απολαμβάνετε τη διαδικασία δημιουργίας ξεχωριστών φωτογραφιών και video. Οι επιλογές σας είναι το εφέ «Ποπ», που φωτίζει τα χρώματα αυξάνοντας τον κορεσμό, το «Εφέ μηχανής-παιχνιδιού», που δημιουργεί ένα ρετρό στιλ και το εφέ «Εύκολη πανοραμική λήψη», το οποίο δημιουργεί εντυπωσιακές πανοραμικές λήψεις τοπίων. Η εφαρμογή των εφέ είναι εξαιρετικά απλή και η προεπισκόπησή τους γίνεται σε πραγματικό χρόνο στη μεγάλη οθόνη LCD την ώρα της φωτογράφισης.

Η χαρά των video Full HD: Λειτουργία D-Movie

Εκτός από το γεγονός ότι η Nikon D3300 απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας εξαιρετικών φωτογραφιών, επιπλέον η εγγραφή εξαιρετικών video γίνεται εκπληκτικά απλή χάρη στη μηχανή αυτή. Η λειτουργία D-Movie που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή μπορεί να εγγράφει πλάνα video Full HD σε ταχύτητες καρέ έως 50p/60p με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ομαλές εγγραφές ακόμη και της πολύ γρήγορης δράσης, με εντυπωσιακή ευκρίνεια. Το αποκλειστικό κουμπί εγγραφής video απλοποιεί τη διαδικασία γνωριμίας με αυτήν τη λειτουργία και το ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο σας επιτρέπουν να βιντεοσκοπείτε video με υπέροχη εικόνα και καθαρό ήχο. Επιπλέον, η D3300 είναι συμβατή με το εξωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon.

Εύκολη διασύνδεση

Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με τη Nikon D3300 μπορούν να αποστέλλονται απευθείας  από τη φωτογραφική μηχανή σε οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή iOS™ ή Android™1, και να μεταφορτώνονται εύκολα σε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram ή το Twitter. Με αυτή την εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας, οι φωτογραφίες αποκλείεται να μην προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φίλων σας! Μια ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη πτυχή της λειτουργίας Wi-Fi είναι η χρήση της έξυπνης συσκευής για την προεπισκόπηση των σκηνών ή ο απομακρυσμένος έλεγχος της φωτογραφικής μηχανής και η δημιουργία εξαιρετικών αυτοπορτραίτων. 

Έξυπνη σχεδίαση για έξυπνη λειτουργία

Ο ανώτερος εργονομικός σχεδιασμός της Nikon, τα απλά μενού και τα αποκλειστικά κουμπιά για τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, όπως το D-Movie και η Ζωντανή προβολή, κάνουν το χειρισμό της μηχανής γρήγορο και έξυπνο. Η οθόνη LCD 7,5 cm (3 in.) με ευρεία οπτική γωνία και ανάλυση 921K-dot προσφέρει απίστευτα καθαρές εικόνες και το νέο κουμπί «i», το οποίο έχει τοποθετηθεί βολικά στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέπει την παράκαμψη του βασικού μενού προκειμένου να αλλάζετε γρήγορα τις ρυθμίσεις την ώρα που φωτογραφίζετε. Το καθαρό, ευρύ οπτικό σκόπευτρο (που προσφέρει κάλυψη κάδρου περίπου 95% και μεγέθυνση 0,85x) διευκολύνει τη λήψη φωτογραφιών ακριβώς τη στιγμή που επιθυμείτε, ειδικά όταν πρόκειται για γρήγορη δράση η οποία εκτυλίσσεται σε μεγάλη απόσταση. Και κάτι καινούργιο που διαθέτει η D3300: οι χρήστες που χρησιμοποιούν το σκόπευτρο για να φωτογραφίσουν, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο κλασικό και το γραφικό περιβάλλον χρήστη, στο οποίο οι ρυθμίσεις απεικονίζονται ως κινούμενες εικόνες για πιο εύκολο χειρισμό.

Μικρό σύστημα

Μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε απόδοση ποιότητας εικόνας, η Nikon D3300 κάνει τη χρήση μιας D-SLR πιο δελεαστική από ποτέ. Χάρη στο νέο και μικρό κιτ συμπτυσσόμενου φακού NIKKOR 18–55mm VR, η D3300 στο σύνολό της είναι ιδανική για τις μεταφορές σε σχέση με πολλές άλλες D-SLR. Το απίστευτα ελαφρύ σώμα της ζυγίζει μόλις 410 g (χωρίς την κάρτα μνήμης ή την μπαταρία) και διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο και γκρι χρώμα. Παρά τις μικρές της διαστάσεις, η μεγάλη και βολική λαβή της διευκολύνει το σταθερό κράτημα της φωτογραφικής μηχανής.

Συμβατότητα με φακούς NIKKOR, φλας Speedlight και αξεσουάρ συστήματος 

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της φωτογράφισης με μια Nikon D-SLR είναι η συμβατότητά της με τη μεγάλη γκάμα φακών NIKKOR της Nikon και τα ισχυρά, αλλά συγχρόνως εύχρηστα, αξεσουάρ του συστήματος που είναι συμβατά με τη Nikon D3300. Οι φακοί NIKKOR είναι γνωστοί ανά τον κόσμο για την οπτική τους απόδοση και η D3300 είναι συμβατή με όλη την γκάμα των φακών με φορμά DX. Από τους compact zoom, που είναι ιδανικοί για γενική χρήση ή ταξίδια, έως τους γρήγορους βασικούς φακούς, που επιτρέπουν τη δημιουργία όμορφου θαμπού φόντου (bokeh), και τους ευρυγώνιους ή micro, υπάρχει πάντα ένας φακός για κάθε περίσταση. Όποιον κι αν επιλέξετε, μπορείτε να απολαμβάνετε την ακρίβεια και την ευελιξία και να αξιοποιείτε πλήρως την ανάλυση των 24,2 megapixel της μηχανής τραβώντας φωτογραφίες και video με ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή αντίθεση. Εκτός από τους φακούς, το φλας Speedlight SB-300 της Nikon αποτελεί μια μικρή και ελαφριά εξωτερική μονάδα φλας που προσφέρει στους αρχάριους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να επιτυγχάνουν όμορφα φωτισμένες φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε την για προσθήκη εφέ σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στο φως της ημέρας ή αναδείξτε περισσότερο τις λεπτομέρειες του θέματος σε συνθήκες με κόντρα φως.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

•Αισθητήρας με φορμά DX 24,2 megapixel χωρίς OLPF
•Λειτουργία οδηγού: σαφής βοήθεια σε κάθε βήμα
•Εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού: ISO 100 - 12.800 (με δυνατότητα επέκτασης έως το ισοδύναμο με ISO 25.600)
•Γρήγορος και ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4
•Συνεχής διαδοχική λήψη 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)
•Εξαιρετικά ευκρινές σύστημα AF 11 σημείων με αισθητήρα σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο
•Αισθητήρας μέτρησης RGB 420 pixel με σύστημα αναγνώρισης σκηνής της Nikon
•D-Movie: video Full HD σε ταχύτητες καρέ έως 50/60p
•Ενσωματωμένο μικρόφωνο και συμβατότητα με στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon
•Εύκολη ασύρματη διασύνδεση: μέσω του προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές Wu-1a της Nikon
•Λειτουργία ειδικών εφέ: 13 διαφορετικά ειδικά εφέ για φωτογραφίες και video
•6 λειτουργίες σκηνής
•Μεγάλη οθόνη LCD: 7,5 cm (3,0 in.) με ευρεία οπτική γωνία και ανάλυση 921K-dot
•Οπτικό σκόπευτρο με κάλυψη κάδρου περίπου 95% και μεγέθυνση 0,85x
•Μικρό, ελαφρύ σώμα: περίπου 124×98×75,5 mm. Ζυγίζει μόλις 410 g (χωρίς την μπαταρία και την κάρτα μνήμης) 
•Μικρό, συμπτυσσόμενο κιτ φακού: AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II
•Σταθερή λαβή για ασφαλές κράτημα
•Επιλογή ανάμεσα σε τρία χρώματα σώματος: μαύρο, κόκκινο και γκρι 
•Επεκτάσιμο σύστημα: συμβατότητα με την πλήρη σειρά των φακών NIKKOR με φορμά DX και τα φλας Speedlight εισαγωγικού επιπέδου της Nikon

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1 Συμβατότητα με έξυπνες συσκευές iOS και Android™. Για αυτήν τη λειτουργία απαιτείται η χρήση μιας αποκλειστικής εφαρμογής που μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το Google Play™ και το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

Geek: Τελευταία Ενημέρωση