ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Google λανσάρει τα δικά της «έξυπνα» κινητά

Στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει η παρουσίαση

Kathimerini.gr

Τα νέα «έξυπνα» κινητά της Google δεν θα είναι της Nexus. Θα διατεθούν σε δύο χρώματα –μαύρο και άσπρο– και θα φέρουν πολλά από τα χαρακτηριστικά του λογισμικού κινητών Android.

Ο ψηφιακός κολοσσός της Google αναμένεται να παρουσιάσει νέα έξυπνα κινητά στις 4 Οκτωβρίου, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με τα iPhone της Apple και τα αντίστοιχα της Samsung.

Μολονότι στη σχετική πρόσκλησή της για επίδειξη στο Σαν Φρανσίσκο δεν εξηγεί για ποιο ακριβώς προϊόν πρόκειται, αναμένεται ότι θα είναι τα μοντέλα Pixel και Pixel XL, 5 και 5,5 ιντσών αντιστοίχως. Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως τα νέα μοντέλα δεν θα ανήκουν στη σειρά παραγωγής της Nexus, καθώς ο κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας σκοπεύει να αποσύρει τη σειρά που εγκαινίασε το 2009, όταν παρουσίασε το Nexus One.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα νέα έξυπνα κινητά θα διατεθούν σε δύο χρώματα, μαύρο και άσπρο, ενώ θα φέρουν πολλά από τα χαρακτηριστικά του λογισμικού κινητών Android. Η σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στο κοινό η Google κυκλοφόρησε μέσω YouTube και στο σχετικό βίντεο εμφανίζεται η μπάρα με την οποία γίνεται η έρευνα μέσω Google να παίρνει σταδιακά τη μορφή ενός έξυπνου κινητού.

Εχει προηγηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα η παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του iPhone από την Apple του iPhone 7, ενώ η αγορά περιμένει πως η Apple θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή το επόμενο έτος, όταν θα παρουσιάσει το μοντέλο 2017 iPhone με γυάλινο σώμα και ασύρματη φόρτιση. Εν τω μεταξύ, εκτός από τα γνωστά προβλήματα της Apple, την πτώση των πωλήσεων του iPhone 6 και το ιλιγγιώδες πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή ούτε για την Google ούτε για τη Samsung.

Η Google βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών της Ινδονησίας που διεξάγουν εναντίον της έρευνες για φοροαποφυγή και ενδέχεται να της επιβάλουν πρόστιμο έως και 400 εκατ. δολάρια, όσο υπολογίζουν ότι είναι οι μη καταβληθέντες φόροι.

Σε ό,τι αφορά τη Samsung, έχει ανακοινώσει ότι διακόπτει τις πωλήσεις του μοντέλου της Galaxy Note 7 σε 10 αγορές, επειδή πολλά κινητά έπιασαν φωτιά. Κι ενώ η νοτιοκορεατική εταιρεία είχε αναφέρει πως δεν διακόπτει τις πωλήσεις στην Κίνα, επειδή οι συσκευές εκεί φέρουν μπαταρία άλλου προμηθευτή, προκύπτει πως το πρόβλημα υπάρχει και στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Associated Press, δύο κινητά Galaxy Note 7 της Samsung έπιασαν φωτιά στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερα αγορά έξυπνων κινητών στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση