ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο πρώτος ουρανοξύστης με 3D εκτύπωση κατασκευάζεται στο Ντουμπάι

Η εταιρεία Cazza ειδικεύεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία Cazza η οποία έχει έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικεύεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων.

Η εταιρεία Cazza με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει τον πρώτο ουρανοξύστη από εκτυπωτή τριών διαστάσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων και κατά κύριο λόγο κατασκευών χαμηλού κόστους για εργοτάξια και εγκατάσταση μονάδων του στρατού.

Ο επικεφαλής της εταιρείας όμως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN τόνισε πως η τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων κάνει άλματα έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσει ακόμη και ουρανοξύστες. Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος εντυπωσιασμένος θέλησε να μάθει εάν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός για την κατασκευή ουρανοξύστη και με ποιόν τρόπο είναι δυνατό να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο Chris Kelsey, Διευθύνων Σύμβουλος της Cazza απάντησε: «ναι υπάρχει σχεδιασμός ο οποίος είναι μάλιστα στο τελικό στάδιο. Σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε τον πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο ουρανοξύστη στο Ντουμπάι. Για την υλοποίησή του έχουμε τροποποιήσει γερανούς στους οποίους προσαρμόσαμε τους ειδικούς εκτυπωτές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν με ένα μείγμα σιδήρου και σκυροδέματος. Η συγκεκριμένη κατασκευή θα είναι πολύ οικονομικότερη τόσο σε κόστος όσο και σε χρόνο συγκριτικά με τα σημερινά δεδομένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X