ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προγραμματισμός υπολογιστών από την πρώτη Δημοτικού για τα Σουηδάκια

Στόχος η έκθεση των παιδιών στην τεχνολογία από μικρή ηλικία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Προγραμματισμό υπολογιστών από το πρώτο έτος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να μαθαίνουν τα παιδιά στη Σουηδία, σε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εισάγει μια «ψηφιακή πτυχή» στο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε η τεχνολογία να μπαίνει στη ζωή τους από νεαρή ηλικία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα TheLocal, επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Παιδείας της χώρας, Γκουστάβ Φρίντολιν, η πρωτοβουλία έχει στόχο την έκθεση των παιδιών στην τεχνολογία από μικρή ηλικία.

«Η Σουηδία θα πρέπει να είναι μία χώρα όπου κάθε παιδί στο σχολείο θα είναι προετοιμασμένο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία και η εκπαίδευση στον προγραμματισμό θα πρέπει να ξεκινά από νωρίς», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Φρίντολιν πρόσθεσε ότι οι δεξιότητες που θα αποκτούν τα παιδιά, θα τους είναι χρήσιμες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τόσο στον προγραμματισμό όσο και σε άλλα επαγγέλματα, καθώς όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτούν πλέον γνώση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Εκτός από τον προγραμματισμό, η πρωτοβουλία για βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων των παιδιών θα περιλαμβάνει επίσης ειδική διδασκαλία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίζουν μεταξύ των αξιόπιστων και αναξιόπιστων πηγών ειδήσεων. «Πρέπει να γνωρίζουν τι μπορούν να εμπιστευτούν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας σοβαρής πηγής ενημέρωσης και μιας προπαγάνδας. Και να μπορούν επίσης να διαμορφώσουν μια σωστή εικόνα του τι είναι αληθές βάσει γεγονότων και όχι βάσει των λεγόμενων κάποιου που προσπαθεί να τους κάνει να σκεφτούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός.

Οι μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα σπουδών αναμένεται να ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2018.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X