ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκέφαλοι τριών ανθρώπων συνθέθηκαν για πρώτη φορά και παίζουν Τetris

To δίκτυο βασίστηκε σε ένα συνδυασμό ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων και διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιστήμονες του MIT κατάφεραν να συνδέσουν τους εγκεφάλους τριών ανθρώπων μέσω διαδικτύου και να τους κάνουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και μάλιστα να παίξουν ένα παιχνίδι τύπου Τetris. 

To δίκτυο βασίστηκε σε ένα συνδυασμό ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων και διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης για την αποστολή των πληροφοριών. 

Μόνο το ένα από τα τρία άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα πομπός και δέκτης ενώ το άτομο αυτό μπορούσε να δέχεται πληροφορίες μόνο από δύο άλλους εγκεφάλους. 

Οι τρεις παίκτες μόνο με τη δύναμη της σκέψης περιέστρεφαν έναν κύβο, καθώς λαμπάκια led άλλαζαν τις εγκεφαλικές τους συχνότητες.

Ο δέκτης όχι μόνο θα ήξερε αν κάποιος από τους δύο άλλους παίκτες θα αλλάξει ή όχι το μπλοκ, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να καθορίσει εάν κάποιος από τους αποστολείς προσποιείτο. 

Οι προεκτάσεις της νέας αυτής τεχνολογίας είναι τεράστιες, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιεί για πολύ περισσότερα άτομα και ότι η μετάδοση -ακόμα και πιο περίπλοκης- σκέψης, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε μεταξύ άλλων να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για την εσωτερική λειτουργία του εγκεφάλου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X