ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Drones των 130 χλμ./ώρα

Μικροσκοπικά drones, ικανά να χωρέσουν στην παλάμη ενός ανθρώπινου χεριού, κατευθύνονται πάνω από την παρέα μερικών skateboarders που κάνουν κόλπα στις ράμπες μέσα σε μια πρώην αποθήκη του Μπρούκλιν. Η όλη σκηνή και ο φωτισμός δημιουργούν την ατμόσφαιρα που συναντά κανείς σε ένα νυχτερινό club, καθώς ένας DJ συνοδεύει με την ανάλογη μουσική τους καλλιτέχνες και τους φτερωτούς τους φίλους.

Η «Ημέρα των Drones» αποτελεί μια συναρπαστική εκδήλωση, που δεν εστιάζεται στο skateboarding αλλά σε έναν αγώνα drones ο οποίος διοργανώνεται από το DR1 Racing: μία από τις πολλές οργανώσεις που ευελπιστούν να μεταφέρουν τα αγωνιστικά drones στο επόμενο επίπεδο του ηλεκτροκίνητου αιθέριου αθλητισμού.

Οι ανθρώπινοι πιλότοι που ελέγχουν τα μη επανδρωμένα αγωνιστικά αεροσκάφη φοράνε στο πρόσωπο τα λεγόμενα first person view (FPV ), γυαλιά δηλαδή που τους επιτρέπουν να δουν μπροστά, μέσα από μια μικροσκοπική κάμερα τοποθετημένη στα μικροσκοπικά drones. Η εμπειρία φέρνει στο νου τον παρευρισκομένων σκηνή από ένα pod racing στην ταινία Star Wars: The Phantom Menace ή ένα speeder που τρέχει μέσα στα δέντρα από το Return of the Jedi του 1983. Την εποχή που όλα αυτά δεν μπορούσαν να συμβούν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

Διάφοροι gamers και λάτρεις της τεχνολογίας, που συνήθως δημιουργούν τα δικά τους αγωνιστικά drones, προσπαθούν να παραβγούν ο ένας τον άλλο, καθώς μάχονται σε ειδικά φτιαγμένες για την περίσταση πίστες.

Ο παράτολμος Chris Thomas, ιδρυτής και CEO της MultiGP, φαίνεται πως γεννήθηκε για κάτι τέτοιο: «Μου αρέσει να πέφτω από αεροπλάνα, να οδηγώ γρήγορα αυτοκίνητα, να κάνω ακροβατικά σε μοτοσικλέτες και οτιδήποτε άλλο που η μαμά μου πιστεύει πως πρόκειται να με σκοτώσει». Ο ίδιος προσθέτει πως «όλα τα συναρπαστικά πράγματα έχουν και μια δόση ρίσκου και επιτέλους έχω βρει κάτι που είναι άκρως συναρπαστικό αλλά όχι τόσο επικίνδυνο.

Ήδη στις ΗΠΑ μεγάλες εταιρείες και χορηγοί δείχνουν να ενδιαφέρονται για πρωταθλήματα αυτού του είδους, μετατρέποντας το νέο αυτό χόμπι σε κάτι που θα αγαπηθεί από τις μάζες.

Το θέαμα των αγώνων drones
Για να ανθίσει ένα καθώς πρέπει πρωτάθλημα με αγωνιστικά drones θα πρέπει να υπερπηδήσει πρώτα κάποια σημαντικά εμπόδια. Οι φιλόδοξοι πιλότοι των drones προτιμούν standard-definition video streaming που μεταφέρουν την εικόνα από τις κάμερες των πετούμενών τους στα γυαλιά τους, αφού το ζητούμενο είναι να ελαχιστοποιηθεί η καθυστέρηση στο σήμα (lag), αφού το παραμικρό χάσιμο δευτερολέπτου μπορεί να συντρίψει στο έδαφος το drone. Με τη σειρά τους, οι θεατές επιθυμούν να παρακολουθούν του αγώνες σε streaming HD video, το οποίο τοποθετεί ένα βαρύτερο φορτίο δεδομένων στους ώμους των ασύρματων δικτύων που, στην τελική, δημιουργεί και πάλι το μεγάλο πρόβλημα της καθυστέρησης που φοβούνται οι πιλότοι.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το γεγονός πως οι θεατές που παρακολουθούν ζωντανά έναν τέτοιο αγώνα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εύκολα τα αγωνιστικά drone, αφού αυτά κινούνται γύρω από την πίστα με εξωφρενική ταχύτητα. Η DR1 Racing έχει προσπαθήσει να ενισχύσει τον ενθουσιασμό των θεατών σε διάφορες εκδηλώσεις, βάζοντας τα drones να περάσουν μέσα από το πλήθος, έτσι ώστε να μπορεί το τελευταίο να νιώσει την ταχύτητα που αναπτύσσουν- που πλησιάζει σε πολλές περιπτώσεις στα 130 χλμ./ώρα.

Ειδικοί αναφέρουν πως το κοινό ίσως να προτιμά την εναλλακτική οπτική εμπειρία του να βλέπει ότι βλέπει και ο πιλότος μέσω ενός tablet (βλέπε και πάλι Star Wars: Phantom Menace) με την ανάμιξη της εμπειρίας των διόπτρων εικονικής πραγματικότητας να αποτελεί το αμέσως επόμενο βήμα. Για την ώρα, η μεγάλη πρόκληση είναι να εξελιχτεί ένα σύστημα που να μπορεί να δώσει στους τηλεθεατές μια σαφή κατανόηση του πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τα drones.

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,43 δις το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το ‘α εξάμηνο του 2018

«Το 2012 το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 15 δις περίπου , ήταν 85% του ΑΕΠ και όλοι φώναζαν. Τώρα ανήλθε ...»
leo  |  13:39

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Η αστική ανάπλαση, εξαιτίας του νέου χώρου της Google, είναι ένας λόγος που ανησυχεί τους κατοίκους.

«Αντίσταση» στην Google

O νέος χώρος της εταιρείας στο Βερολίνο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το φετινό φθινόπωρο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Η Google έχει ως στρατηγικό στόχο να παρέχει στους χρήστες μια ενιαία πλατφόρμα σε όλες τις συσκευές της καθημερινής ζωής

Λογισμικό Android και στα ψυγεία

Η Google δεν σκοπεύει να χρεώνει τους κατασκευαστές των οικιακών και άλλων συσκευών για την ενσωμάτωση του Android
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΝΕΑ