ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα apps που πρέπει να χρησιμοποιεί ο κάθε γονέας

Κοινωνικές πλατφόρμες για την εκπαίδευση δίνουν πλέον την ευκαιρία σε γονείς να μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με την επίδοση των παιδιών τους στο σχολείο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Βambizo
Κατάλληλη για iOS/Android, δωρεάν.
Ως γνήσιος γονέας - «κατάσκοπος» επιθυμείτε να επικοινωνείτε με τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού σας; Τότε η εφαρμογή bambizo είναι η κατάλληλη υπηρεσία για σας. Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει την αποστολή άμεσου και επείγοντος μηνύματος μέσω του οποίου ο γονέας μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους γονείς της τάξης, σχηματίζοντας μια μικρή κοινότητα που τους επιτρέπει να μοιράζονται συγκεκριμένες πληροφορίες. Η υπηρεσία είναι χρήσιμη για τους γονείς που επιθυμούν να συνεργάζονται για να προγραμματίζουν καλύτερα τις δραστηριότητες των παιδιών τους, να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τις σχολικές εργασίες, και τα σχολικά δρώμενα.

ClassDoJo
Κατάλληλη για iOS/Android, δωρεάν.
Πάνω από 35 εκατομμύρια χρήστες έχουν «κατεβάσει» την συγκεκριμένη εφαρμογή, γεγονός που αποδεικνύει πως πολλοί είναι οι γονείς που επιθυμούν να εμπλακούν και να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους.
Το ClassDoJo βοηθά τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν γρήγορα και εύκολα την συμπεριφορά των μαθητών τους στην σχολική αίθουσα. Ενα στο δύο σχολεία στην Αμερική κάνουν χρήση της εφαρμογής, μέσω της οποίας καταγράφονται και αποθηκεύονται δεδομένα σχετικά με την συμπεριφορά των μαθητών. Μέσω της εφαρμογής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μοιραστούν τα δεδομένα με τους γονείς και τους διευθυντές. Έπειτα οι καθηγητές μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να διαχειρίζονται την συμπεριφορά των μαθητών στις τάξεις με θετικό τρόπο, ενώ οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την πρόοδο του παιδιού τους στο σχολείο. Δελτία αναφοράς σχετικά με την πρόοδο και τη διαχείριση συμπεριφοράς των μαθητών συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν - αφού προσκληθούν από τους εκπαιδευτικούς- για να παρακολουθούν την πρόοδο των παιδιών τους σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Edmodo
Κατάλληλη για iOS/Android, δωρεάν.
Αρχικά η συγκεκριμένη εφαρμογή βοηθά τους εκπαιδευτικούς σε καθημερινή βάση να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τους μαθητές τους με παραγωγικό τρόπο χωρίς περιορισμούς του τόπου και χρόνου.
Η υπηρεσία Edmodo επιτρέπει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μέσω γραπτών μηνυμάτων και οπτικοακουστικών μέσων. Με πάνω από 50 εκατ. χρήστες οι κοινωνικές πλατφόρμες για την εκπαίδευση φαίνεται πως αρχίζουν να αποκτούν ένα φανατικό κοινό, ενώ παράλληλα ενισχύουν την δυναμική και αποτελεσματικότητά τους συνάπτοντας συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια, όπως η πρόσφατη συνεργασία της Edmodo με το Πανεπιστήμιο του Κεμπριτζ.

Pupil Asset
Κατάλληλη για iOS/Android, δωρεάν.
Η εφαρμογή Pupil Asset χρησιμοποιείται από χιλιάδες καθηγητές, οι οποίοι παρακολουθούν την πρόοδο εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών στην Βρετανία και σε όλον τον κόσμο. Με την νέα υπηρεσία “Pupil Asset Parents” δίνεται πλέον η δυνατότητα στους γονείς να ελέγξουν τη συμμετοχή, συμπεριφορά και την πρόοδο των παιδιών σε βασικά μαθήματα, αλλά και τις τρέχουσες και παρελθοντικές εκθέσεις του σχολείου. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν πληροφορίες σχετικά με το παιδί τους με το πάτημα ενός κουμπιού.
Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν τον έλεγχο των εν λόγω κωδικοποιημένων στοιχείων με αποτέλεσμα ορισμένα σχολεία να βρίσκουν ιδιαιτέρως χρήσιμη την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στην ποιότητα των εργασιών των μαθητών.

Remind
Κατάλληλη για iOS/Android, δωρεάν.
Η δημοφιλής εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να στέλνει ένα κείμενο σε μαθητές και σε γονείς με μια αποστολή και δωρεάν. Στα «συν» της εφαρμογής συγκαταλέγεται η δυνατότητα του χρήστη να στείλει φωνητικά μηνύματα και εικόνες. Επίσης, υπάρχει η επιλογή επισύναψης εγγράφων, αρχείων PDF, αλλά και έλεγχος για το ποιος από τους παραλήπτες έχει διαβάσει το μήνυμα.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση