ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μαγεία των εικόνων των 360 μοιρών

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των 360 μοιρών εισέρχονται για τα καλά στη ζωή μας, με τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα να υποστηρίζουν τώρα την τεχνολογία, η οποία μας βάζει σε νέα διάσταση.

Τα πλέον αγαπημένα κοινωνικά δίκτυα της εποχής μας, το Facebook και το Twitter, θα παρέχουν υποστήριξη τόσο για βίντεο όσο και για φωτογραφίες 360 μοιρών, αλλάζοντας δραστικά το τοπίο σε ό,τι αφορά στις δημοσιεύσεις των χρηστών τους.

Προκειμένου να παραμείνουν στο επίκεντρο της καθημερινότητάς μας και να είναι σε θέση να ακολουθήσουν τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα δύο κοινωνικά δίκτυα δεν μένουν λεπτό με σταυρωμένα τα χέρια, κάνοντας εκτεταμένες αλλαγές. Ο λόγος που δίνεται τώρα περισσότερη σημασία στις φωτογραφίες και στα βίντεο είναι γιατί οι ιθύνοντες των πιο πάνω social media θέλουν να ενθαρρύνουν τους χρήστες να κοινοποιούν περισσότερες δημοσιεύσεις.

Οι νέες φωτογραφίες 360 μοιρών στο Facebook θα λειτουργούν ένα περίπου όπως ένα βίντεο 360 μοιρών, με τη διαφορά πως η λειτουργία τους θα είναι πιο εύχρηστη. Θα μπορεί κανείς να αλλάξει την προβολή της φωτογραφίας σύροντας με το δάχτυλο (ή το βελάκι του υπολογιστή) ή να κρατήσει το τηλέφωνό του από διαφορετική γωνία.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί κανείς να δει όλο το περιβάλλον γύρω από το κεντρικό θέμα της φωτογραφίας από όλες τις πλευρές. Η λειτουργία θα υποστηρίζει εικόνες που έχουν τραβηχτεί με κάμερα 360 μοιρών, καθώς και πανοραμικές λήψεις, που λαμβάνονται με την κάμερα των smartphones.

Η νέα εμπειρία που προσφέρει το Facebook θα αυξάνεται για τους χρήστες γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, αλλά και για τους κατόχους συσκευών Samsung, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα «View in VR», έτσι ώστε να μπορούν σε συνδυασμό με τη χρήση του Gear VR να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο τις φωτογραφίες των 360 μοιρών.

Το Facebook, που υποστηρίζει την προβολή βίντεο 360 μοιρών εδώ και έναν περίπου χρόνο, δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού στον βαθμό που υπολόγιζε, κι αυτό γιατί οι χρήστες χρειάζονταν ειδικό εξοπλισμό και «ειδικές» ικανότητες από άποψη δημιουργίας ενός τέτοιου βίντεο.

Αυτό που κάνει τώρα τη νέα λειτουργία πιο σημαντική από τα βίντεο 360 μοιρών, είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο εύκολες στη λήψη σε σχέση με τα βίντεο και ότι στη δική τους περίπτωση απαιτείται μόνο η απλή χρήση ενός smartphone.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Youtube και του Facebook, το Twitter έχει υιοθετήσει με τη σειρά του την υποστήριξη για βίντεο 360 μοιρών, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό και να γυρίσει σελίδα στη νέα εποχή της όλο και πιο συναρπαστικής τεχνολογίας που μας περιμένει.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση