ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Spotify «μαθαίνει» στίχους για να προσελκύσει τους Ιάπωνες

Θα είναι δύσκολο για την εφαρμογή να κατακτήσει τα «ιαπωνικά αυτιά»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Spotify γίνεται διαθέσιμο και στην Ιαπωνία εγκαινιάζοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανάγνωσης στίχων, με την ελπίδα να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ιάπωνες «λάτρεις του καραόκε», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ωστόσο ότι θα είναι δύσκολο για την εφαρμογή να κατακτήσει τα «ιαπωνικά αυτιά», αφού στη δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά παγκοσμίως τα CD και τα βινύλια εξακολουθούν να κυριαρχούν, αντιστοιχώντας στο 80% των πωλήσεων.

Αρκετές ανταγωνιστικές εταιρείες άλλωστε, έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να εισαχθούν σε αυτή την αγορά συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά πολύ γρήγορα «ουσιαστικά αποσύρθηκαν»: η Google δοκίμασε πέρσι, με τις Apple και Line να ακολουθούν λίγο αργότερα χωρίς τα αναμενόμενα κέρδη.

Ωστόσο το Spotify αισιοδοξεί ότι ο κατάλογος των 40 εκατομμυρίων κομματιών του θα επιτύχει εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν. «Η ιαπωνική αγορά είναι διαφορετική. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι το Spotify θα αντέξει στον χρόνο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Spotify, Ντάνιελ Εκ.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει πιλοτικά με την μέθοδο των προσκλήσεων από χρήστη σε χρήστη και πολύ σύντομα θα προσφέρει δύο πακέτα υπηρεσιών: το δωρεάν με διαφημίσεις και λιγότερες δυνατότητες πλοήγησης και το συνδρομητικό χωρίς διαφημίσεις, έναντι 8.62€ τον μήνα.

Ο σουηδικός μουσικός γίγαντας δραστηριοποιείται 60 αγορές παγκοσμίως, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων το 40% κάνουν χρήση των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Την Τετάρτη, οι Financial Times ανακοίνωσαν ότι το Spotify βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με την ανταγωνιστική γερμανική εταιρεία SoundCloud, για την εξαγορά της έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
spotify  |  στίχοι  |  Ιαπωνία  |  αγορά  |  νέα  |  geek

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση