ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:07
 

Περισσότεροι χαρακτήρες στο Twitter

Πολλοί προειδοποιούν ότι η κίνηση αυτή θα πυροδοτήσει πόλεμο με τις άλλες πλατφόρμες

Newsroom Κ, Αθήνα

Xαράς ευαγγέλια για τους παθιασμένους χρήστες του Twitter, που λατρεύουν μεν τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά νιώθουν ότι περιορίζονται υπερβολικά, ή και καταπιέζονται ακόμα, από τον περιορισμένο χώρο που προσφέρει το μέσο, καθώς καμία ανάρτηση δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 140 χαρακτήρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανάρτησε πριν από μερικές ημέρες μία φωτογραφία που απεικόνιζε ένα κείμενο 1.317 χαρακτήρων. Στην πραγματικότητα, με την επιλογή του αυτή ο Ντόρσεϊ σηματοδότησε μία σημαντική αλλαγή: τη δυνατότητα επέκτασης των αναρτήσεων, έτσι ώστε να φτάνουν τους 10.000 χαρακτήρες.

Η επιβολή του ορίου των 140 χαρακτήρων, στα εννέα χρόνια που υπάρχει το Twitter, δημιούργησε ένα ύφος γραφής, καθώς εξανάγκασε τους χρήστες να γράφουν σύντομα και περιεκτικά. Πρόκειται για μία νέα κουλτούρα συζήτησης που καθορίζει σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, όμως, εξανάγκασε πολλούς χρήστες να αποστρέψουν το βλέμμα από τον συγκεκριμένο ιστότοπο, ιδιαίτερα όταν επιθυμούσαν να γράψουν ή να διαβάσουν κάτι πιο εκτενές. Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ανάρτησε στο Twitter έναν σύνδεσμο για την απάντησή της στον Ντόναλντ Τραμπ, μία απάντηση 4.000 λέξεων. Ταυτόχρονα, ανάρτησε το κείμενό της και στο Μedium, που είναι μία πλατφόρμα ανάλογη με το Twitter χωρίς τον περιορισμό των λέξεων. H Χίλαρι Κλίντον διαθέτει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια followers στο Τwitter που έσπευσαν στο Medium προκειμένου να διαβάσουν την απάντησή της. Αναλόγως, η νέα Μις Υφήλιος, Πία Αλόνζο Βούρτσμπαχ, «τουίταρε» στους 500.000 followers έναν σύνδεσμο με τον οποίο τους παρέπεμπε στο Facebook, όπου είχε αναρτήσει την ευχαριστήρια επιστολή της για την κατάκτηση του τίτλου της.

Το Facebook, στο πέρασμα των ετών, χαλάρωσε τους περιορισμούς της έκτασης των αναρτήσεων από τους 160 χαρακτήρες σε 420, τον Μάρτιο του 2009, και μερικά χρόνια αργότερα σε 5.000. Σήμερα οι χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας μπορούν να αναρτήσουν κείμενα 63.206 χαρακτήρων.

Πολλοί, ωστόσο, επικρίνουν την κίνηση του Twitter υποστηρίζοντας η απελευθέρωση της έκτασης των αναρτήσεων θα πυροδοτήσει έναν λυσσώδη πόλεμο ανάμεσα στις διαφορετικές πλατφόρμες. Τα βασικά προβλήματα, πάντως, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Twitter είναι η αύξηση των χρηστών και η διατήρησή τους. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά την έκταση των αναρτήσεων μπορεί θεωρητικώς να κάνει τους χρήστες πιο πιστούς στην ιστοσελίδα αλλά και να προσελκύσει νέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Eνας απλός διαμοιρασμός περιεχομένου που πήραμε από άλλο χρήστη στα κοινωνικά δίκτυα συνιστά διάδοση «είδησης».

Διαρκής η μάχη κατά των fake news

Ο δρ Βασίλειος Μεζάρης, συντονιστής του InVID, ενός συστήματος πολυπαραγοντικού ελέγχου των βίντεο, μιλάει στην «Κ»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  SOCIAL
Η Google είχε ανακοινώσει φέτος τον Οκτώβριο ότι προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία του Google+ τον Αύγουστο του 2019

Πρόωρο «λουκέτο» στο Google+

Επλήγη από ένα νέο σφάλμα λογισμικού, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν σε τρίτους στοιχεία για 52,5 εκατομμύρια χρήστες ...
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  SOCIAL
X