ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:57
 

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη «φυλή» του Ιντερνετ

Οι περίφημοι YouTubers σχολιάζουν ανά τον κόσμο

Newsroom Κ, Αθήνα

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Περιδιαβάζοντας (διαδικτυακά) τα παραλειπόμενα της οσκαρικής απονομής, η αναζήτηση με οδήγησε σε βίντεο απλών χρηστών, οι οποίοι σχολίαζαν, με περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό τόνο, το πιο λαμπερό κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Αυτοί είναι οι περίφημοι YouTubers και, για όσους δεν γνωρίζουν, τούτη τη στιγμή αποτελούν την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη «φυλή» του παγκόσμιου Ιντερνετ. Επιπλέον ασχολούνται περίπου με τα πάντα: άλλος κάνει κριτική σε νέες ταινίες, άλλος προτείνει συνταγές μαγειρικής, ένας τρίτος συμβουλεύει τους νέους οδηγούς μηχανής τι να κάνουν και τι να αποφεύγουν, προκειμένου να μη σκοτωθούν...

Ενα δεύτερο στοιχείο των σοβαρών YouTubers είναι ο επαγγελματισμός τους. Υπάρχουν βέβαια εκεί έξω και χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν τελείως ερασιτεχνικά βίντεο και νιώθουν την ανάγκη να τα μοιραστούν με την κοινότητα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν εξελιχθεί: σύγχρονες Go Pro κάμερες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον και επιφάνεια, αυτοσχέδια –αλλά προσεγμένα– στούντιο, ακόμα και κανονικά προβαρισμένα σενάρια είναι τα όπλα του YouTuber, ο οποίος αποτελεί για το κοινό του ταυτόχρονα πηγή πληροφόρησης (συχνά αποκλειστική επί κάποιου θέματος), αντικείμενο ψυχαγωγίας, αλλά και επιρροή στις καταναλωτικές του συνήθειες. Η υποομάδα για παράδειγμα των Unboxers, εσχάτως δημοφιλής και στην Ελλάδα, είναι μπορούμε να πούμε οι σύγχρονοι πλασιέ: ξετυλίγουν μαζί σου το νέο κινητό, παιχνιδοκονσόλα, λάπτοπ κ.ο.κ., προσπαθώντας να πείσουν για την αξία του. Προς τιμήν τους, πάντως, αυτοί συχνά αναφέρουν και κάποια μειονεκτήματα.

Φυσικά, βασικό κίνητρο σε όλα αυτά είναι τα χρήματα. Τουλάχιστον εξελίχθηκε σε τέτοιο από τη στιγμή που κάποιοι, ανάμεσά τους και οι κορυφαίες εταιρείες, οσμίστηκαν πόσο επιτυχημένο και σύμφωνο με τις νεότερες γενιές μπορεί να γίνει το μοντέλο του YouTuber. Εκτός αυτού, πάντως, δεν πρέπει να παραγνωριστεί και η αρχή του πράγματος· η δυνατότητα δηλαδή που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στον απλό άνθρωπο να ικανοποιήσει την έμφυτη ανάγκη του για αυτοπροβολή και απόδειξη της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Social: Τελευταία Ενημέρωση