ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:37
 

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη «φυλή» του Ιντερνετ

Οι περίφημοι YouTubers σχολιάζουν ανά τον κόσμο

Newsroom Κ, Αθήνα

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Περιδιαβάζοντας (διαδικτυακά) τα παραλειπόμενα της οσκαρικής απονομής, η αναζήτηση με οδήγησε σε βίντεο απλών χρηστών, οι οποίοι σχολίαζαν, με περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό τόνο, το πιο λαμπερό κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Αυτοί είναι οι περίφημοι YouTubers και, για όσους δεν γνωρίζουν, τούτη τη στιγμή αποτελούν την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη «φυλή» του παγκόσμιου Ιντερνετ. Επιπλέον ασχολούνται περίπου με τα πάντα: άλλος κάνει κριτική σε νέες ταινίες, άλλος προτείνει συνταγές μαγειρικής, ένας τρίτος συμβουλεύει τους νέους οδηγούς μηχανής τι να κάνουν και τι να αποφεύγουν, προκειμένου να μη σκοτωθούν...

Ενα δεύτερο στοιχείο των σοβαρών YouTubers είναι ο επαγγελματισμός τους. Υπάρχουν βέβαια εκεί έξω και χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν τελείως ερασιτεχνικά βίντεο και νιώθουν την ανάγκη να τα μοιραστούν με την κοινότητα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν εξελιχθεί: σύγχρονες Go Pro κάμερες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον και επιφάνεια, αυτοσχέδια –αλλά προσεγμένα– στούντιο, ακόμα και κανονικά προβαρισμένα σενάρια είναι τα όπλα του YouTuber, ο οποίος αποτελεί για το κοινό του ταυτόχρονα πηγή πληροφόρησης (συχνά αποκλειστική επί κάποιου θέματος), αντικείμενο ψυχαγωγίας, αλλά και επιρροή στις καταναλωτικές του συνήθειες. Η υποομάδα για παράδειγμα των Unboxers, εσχάτως δημοφιλής και στην Ελλάδα, είναι μπορούμε να πούμε οι σύγχρονοι πλασιέ: ξετυλίγουν μαζί σου το νέο κινητό, παιχνιδοκονσόλα, λάπτοπ κ.ο.κ., προσπαθώντας να πείσουν για την αξία του. Προς τιμήν τους, πάντως, αυτοί συχνά αναφέρουν και κάποια μειονεκτήματα.

Φυσικά, βασικό κίνητρο σε όλα αυτά είναι τα χρήματα. Τουλάχιστον εξελίχθηκε σε τέτοιο από τη στιγμή που κάποιοι, ανάμεσά τους και οι κορυφαίες εταιρείες, οσμίστηκαν πόσο επιτυχημένο και σύμφωνο με τις νεότερες γενιές μπορεί να γίνει το μοντέλο του YouTuber. Εκτός αυτού, πάντως, δεν πρέπει να παραγνωριστεί και η αρχή του πράγματος· η δυνατότητα δηλαδή που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στον απλό άνθρωπο να ικανοποιήσει την έμφυτη ανάγκη του για αυτοπροβολή και απόδειξη της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Social: Τελευταία Ενημέρωση

X