ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα μυστικά του νέου Galaxy της Samsung

H Samsung προχωρεί ακάθεκτη όσον αφορά στην επέκταση της περίφημης σειράς Galaxy S με την παρουσίαση του S7 τον ερχόμενο μήνα.

Του Νάκη Αντωνίου twitter

Πολλοί υποστηρίζουν πως το Galaxy S6 διόρθωσε όλες τις αδυναμίες του S5, στην προσπάθειά του, όμως, να τα καταφέρει έχει θυσιάσει πολλά από τα προτερήματά του. Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως το ολοκαίνουριο μοντέλο της σειράς μελετήθηκε με περισσότερη προσοχή, με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει πριν από την επίσημη παρουσίαση του τελικού προϊόντος, στις 21 Φεβρουαρίου, να αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Οι βελτιώσεις

Το πολυαναμενόμενο S7 θα είναι βελτιωμένο σε ό,τι αφορά σε διάρκεια μπαταρίας, αποθηκευτικό χώρο και ανθεκτικότητα. Η Samsung έχει κάνει μερικά (σίγουρα) βήματα προς τα πίσω, προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες της και να μπορέσει να σταθεί με σιγουριά απέναντι στον ανταγωνισμό.

Ένα καίριο χαρακτηριστικό του S5 ήταν η αντοχή του στο νερό και στη σκόνη. Αυτό το στοιχείο έλειπε από το S6 και πρόκειται να κάνει θριαμβευτικά την επιστροφή του στο νέο S7, μία λεπτομέρεια που ίσως δώσει στο smartphone της κορεάτικης εταιρείας, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα «κόλπα», μικρό προβάδισμα στην κόντρα με το iPhone.

Η μπαταρία του αναβαθμίζεται από τα 2.550 και τα 2.600 mAh (S6 και S6 Edge αντίστοιχα), στα 3.000 και στα 3.600 mAh για τα S7 και S7 Edge. Μόνο και μόνο απ’ αυτές τις δύο αναβαθμίσεις, το S7 υπολογίζεται πως θα περάσει δυναμικά στην αντεπίθεση. Και φυσικά υπάρχουν κι άλλα.

Η εισδοχή για κάρτα MicroSD επιστρέφει επίσης, ενώ το νέο μοντέλο περιλαμβάνει πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για κάρτα μέχρι και 200 GB. Αν λάβουμε υπόψη ότι το λογισμικό Android 6.0 Marshmallow επιτρέπει τη συγχώνευση της εσωτερικής και της εξωτερικής μνήμης, τότε η Samsung θα έχει στα χέρια της ένα… «μαμούθ».

To design και το σύστημα

Οι πρώτες φωτογραφίες από το μπροστινό πάνελ του Galaxy S7 έχουν ήδη διαρρεύσει και εάν πρόκειται στ’ αλήθεια για την πρόσοψη του νέου μοντέλου, τότε οι λεπτομέρειες που έχουμε προσέξει αλλάζουν τα δεδομένα αναφορικά με την πρακτικότητα του smartphone σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Για παράδειγμα, τα πλήκτρα ρύθμισης της έντασης του ήχου μετακινήθηκαν στα δεξιά της συσκευής (πιο βολικό για τους δεξιόχειρες), ενώ εντύπωση προκαλούν τα ανύπαρκτα bezels. Το home button παραμένει όπως ακριβώς ήταν στα προηγούμενα μοντέλα, ενώ η οθόνη του S7, που αναμένεται στις 5,2 ίντσες για τη βασική έκδοση (5,5 πιθανότατα για την έκδοση Edge) θα διαθέτει ανάλυση 1.440x2.560 και θα είναι χαμηλής ενέργειας sAMOLED, με λειτουργία Always On Display, για την παρουσίαση μόνιμων πληροφοριών, χωρίς «στρες» στην μπαταρία.

Σε ό,τι αφορά στη μνήμη, περιμένουμε 4 GB RAM και 32GB/64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Από chipset, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως θα δούμε τον δυνατό και αξιόπιστο επεξεργαστή Exynos 8890, ενώ σε κάποιες χώρες ενδέχεται να δούμε το Snapdragon 820. Τα ίδια δημοσιεύματα θέλουν την Samsung σε μία συνεργασία με την Google, με στόχο τη βελτίωση του κώδικα TouchWiz.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος τους είναι να δημιουργήσουν «μία εμπειρία χωρίς καθυστερήσεις, ομαλότερη από το iOS». Επιπλέον, το νέο μοντέλο σύνδεσης 5G αναμένεται να χαράξει καινούρια πορεία στη διαδικτυακή αναζήτηση δεδομένων.

Κάμερα & μπαταρία

Ακολουθώντας τα βήματα της Apple, η Samsung δεν θα αυξήσει τα megapixels. Αντιθέτως, θα τα μειώσει στην περίπτωση της οπίσθιας κάμερας από τα 16, που είχαν τα προηγούμενα μοντέλα, στα 12 MP, πράγμα που θα κάνει τις ήδη πολύ καλές φωτογραφίες που βγάζει το κινητό μικρότερες (όσον αφορά στον χώρο που καταλαμβάνουν στη μνήμη) και την επεξεργασία γρηγορότερη. Το σημαντικό εδώ είναι πως η ταχύτητα του κλείστρου αυξάνεται σε f/1.7, ενισχύοντας έτσι τις φωτογραφίες κίνησης και αυτές με χαμηλό φωτισμό, ενώ στην οπίσθια κάμερα προστίθεται, επιπλέον, νέος οπτικός αισθητήρας.
Μεγαλύτερη μπαταρία

Όπως ήταν αναμενόμενο, το αναβαθμισμένο μοντέλο της Samsung θα φέρει και μερικά μειονεκτήματα. Το Galaxy S7 και το S7 Edge θα φέρουν μεγαλύτερη μπαταρία, μη αφαιρούμενη, οπότε η διάρκεια φόρτισης μεγαλώνει σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, κατ’ ακρίβεια διπλασιάζεται. Αναπόφευκτα, επίσης, το πάχος της συσκευής αυξάνεται από τα 6,9 χλστ. στα 7,9 χλστ. Το 1 χλστ. που έχει πάρει σε πάχος, ωστόσο, δεν αναμένεται να ξενίσει τους καταναλωτές, ούτε πρόκειται να προκαλέσει δεύτερες σκέψεις, αφού η πλάστιγγα σχετικά με το όλο θέμα της μπαταρίας γέρνει προς τη θετική πλευρά. Χάρη στο quick charging και στην ασύρματη φόρτιση (που θα είναι ταχύτερη), η συσκευή θα μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε 2 ώρες για το S7 και σε 2,2 ώρες για το S7 Edge.

Η παρουσίαση
Πάνω από πέντε εκατομμύρια Galaxy S7 έχουν ήδη κατασκευαστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Times» της Νότιας Κορέας. Το νέο, πολλά υποσχόμενο μοντέλο πρόκειται να παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας, που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη από τις 21 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Οι ιθύνοντες της Samsung έχουν αρχίσει ήδη να τρίβουν τα χέρια, αφού τα S7 και S7 Edge θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στον κόσμο των smartphones, παρόλο που οι τιμές τους, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, θα είναι κάπως τσιμπημένες.

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση

X