ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Microsoft ξεσπαθώνει με το Pre-Touch

Οθόνη που προβλέπει πριν από το άγγιγμα

Η Microsoft προσπαθεί να ξεπεράσει την Apple, με μία επαναστατική τεχνολογία, η οποία αναγνωρίζει με ποιο τρόπο κρατάτε τη συσκευή και «διαβάζει» τα δάχτυλα πριν καν να ακουμπήσουν την οθόνη.

Και ενώ η Apple υπερηφανεύεται για την τεχνολογία 3D Touch, που επιτρέπει στους χρήστες της πλειοψηφίας των έξυπνων συσκευών της να πιέσουν με σχετική δύναμη την οθόνη για να εμφανιστούν διάφορα features που επιθυμούν, η Microsoft προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά στην αντίπαλό της με το λεγόμενο Pre-Touch.

Όπως υποδηλώνει η λέξη, το Pre-Touch προηγείται της αφής, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελέσουν οποιαδήποτε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται καν να αγγίξουν την οθόνη.

Η εν λόγω τεχνολογία αναγνωρίζει πότε πλησιάζει το δάχτυλο στην οθόνη και, εν αντιθέσει με το Air Command της Samsung, που απευθύνεται στις εξοπλισμένες με stylus συσκευές, στις οποίες ο χρήστης κρατά το S-Pen λίγο πάνω από την οθόνη χωρίς να ακουμπά το γυαλί, το Pre-Touch αλλάζει ολοκληρωτικά την εμπειρία, μιας και η συσκευή που το χρησιμοποιεί αντιδρά ανάλογα με το πώς την κρατά κανείς. 

Για παράδειγμα, μπορεί να αναγνωρίσει εάν κάποιος κρατά ίσια, πλαγίως ή ανάποδα τη συσκευή. Εάν ο αλγόριθμος εντοπίσει ότι ο χρήστης την κρατά με το ένα χέρι, τότε θα προσπαθεί να τον διευκολύνει, εμφανίζοντας ειδικά χειριστήρια στην οθόνη που θα του επιτρέπουν να κάνει όλη τη δουλειά με τον αντίχειρά του.

Στην περίπτωση που ο χρήστης κρατήσει το δάχτυλό του πάνω από κάποιο link, θα εμφανίζονται αυτόματα πληροφορίες για τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ενώ στην περίπτωση που ο χρήστης ανοίγει το video player app, η εφαρμογή θα εντοπίζει τα δάχτυλα που πλησιάζουν στην οθόνη και θα παρουσιάζει αυτόματα τα on screen controls.

Το Pre-Touch της Microsoft υπόσχεται πως θα είναι πιο χρήσιμο και πιο φυσιολογικό στη χρήση από το 3D Touch της Apple, με τα διάφορα βοηθητικά μενού που θα εμφανίζονται στην οθόνη, πριν καν τα δάχτυλα να ακουμπήσουν σε αυτήν, να είναι πολύ πιο βολικά. Το σημαντικότερο με τη νέα τεχνολογία είναι ότι θα μπορεί να αναγνωρίσει πότε ο χρήστης θέλει να πιέσει την οθόνη ή πότε απλώς κατευθύνει τα δάχτυλά του πάνω σε αυτήν.

Θα μπορεί, επίσης, να αναγνωρίσει εάν ο χρήστης πατήσει σκόπιμα ή από λάθος την οθόνη δύο συνεχόμενες φορές (double touch) και να προσφέρει στον ίδιο περισσότερη πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το Pre-Touch θα είναι διαθέσιμο σε δύο περίπου χρόνια από τώρα, για συσκευές Windows αρχικά και αργότερα για Android.

 

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Εργα και ημέρες του Ιβάν Σαββίδη

«Μούζη νάχει η ιταλική μαφία κοντά στην ποντιακή μαφία!!!»
Ai Em  |  10:33

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Ενοχλημένος ο Οζερσάι από την στάση Μίτσελ

«Φίλε Οζερσάι, ακόμη που είσαι!! »
knak  |  09:11

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση