ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι να περιμένουμε από το iPhone 7

Πρόκειται για το τηλέφωνο που αναμένεται να επανεκτοξεύσει τις πωλήσεις της Apple και που θα τη βοηθήσει, μετά το πρόσφατο σκαμπανέβασμα, να ανακτήσει τη φήμη της.

Είναι πλέον σαφές πως η υποτονική ζήτηση που ακολούθησε το ντεμπούτο του iPhone 6 προβλημάτισε τις αγορές για τη διάρκεια της επιτυχίας αυτής της σειράς προϊόντων της Apple. 

Το επιχείρημα των αναλυτών της ΒΜΟ Capital Markets είναι ότι το iPhone 7, που αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα επωφεληθεί από τις μειωμένες πωλήσεις των προηγούμενων συσκευών της Apple, καθώς οι περισσότεροι οπαδοί της φίρμας δεν έχουν ανανεώσει τις συσκευές τους εδώ και τουλάχιστον μία διετία.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα προϊόντα της Apple έχουν χάσει την απλότητά τους, που υπήρξε κάποτε ο κύριος πόλος έλξης για τον καταναλωτή. Καθώς τα τηλέφωνα γίνονται πιο χρηστικά, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για πιο απλά λογισμικά και η Apple φαίνεται να υστερεί στον τομέα αυτό (το Apple Music αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα), ενώ υπάρχουν φήμες πως πολλοί από τους τεχνικούς της εταιρείας είναι προσκολλημένοι με την εξέλιξη του hardware, την καρδιά δηλαδή της Apple, παρά με τις εξελίξεις στα software.

Αφουγκράζεται τις επιθυμίες των πελατών της
Οι μέχρι τώρα φήμες και πληροφορίες που αφορούν στο νέο iPhone 7, που θα φέρει μάλλον οθόνη των 4,7 ιντσών, κάνουν λόγο για ένα τηλέφωνο με οθόνη διπλής καμπύλης. Πιστεύεται ότι η καμπύλη οθόνη θα είναι γύρω από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά της συσκευής, δίνοντας στο τηλέφωνο νέα οπτική και συνάμα προσθέτοντας στη λειτουργικότητά του.

Τα πρώτα σχέδια τα οποία κυκλοφόρησαν έδειχναν μία συσκευή με δύο φακούς κάμερας για φωτογραφίες καλύτερης ποιότητας. Παρόλα αυτά, το iPhone 7 φαίνεται ότι θα έχει τον παραδοσιακό μονό φακό, έχοντας βέβαια σημαντική διαφορά στην ποιότητα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον, λέγεται ότι η νέα συσκευή θα είναι η πρώτη αδιάβροχη της Apple και ότι θα έχει πρόσθετη θύρα που θα επιτρέπει στους χρήστες να τη συνδέσουν με έξυπνα αξεσουάρ, όπως πληκτρολόγιο. Άλλοι ειδικοί κάνουν λόγο για διαφορετική υποδοχή ακουστικών (αντί αφαίρεσης αυτής) στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, ενώ μεγάλο θέμα τίθεται και για το μέγεθος της μνήμης της νέας συσκευής, καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Πάντως, μία από τις βασικές επιθυμίες των οπαδών της Apple είναι να ανεβάσει την βασική έκδοση των iPhone από τα 16 GB στα 32 GB, κάτι που δεν έχει «τολμήσει» μέχρι τώρα η εταιρεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τα 32 GB χωρητικότητας, η βασική έκδοση θα έχει και μνήμη RAM 2 GB.

Με την Apple να έχει ήδη κάνει τη μετάβαση σε μνήμη RAM 2 GB από τα iPhone 6S και iPhone SE, η συνέχιση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο iPhone 7 δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, η αύξηση της χωρητικότητας από τα 16 GB στα 32 GB για τη βασική έκδοση αναμένεται να μεταφέρει την επόμενη έκδοση στα 64 GB.

iPhone 7 Plus: 3 GB RAM και χωρητικότητα 256 GB
Οι τελευταίες φήμες για το iPhone 7 Plus κάνουν λόγο για οθόνη των 5,5 ιντσών και για μνήμη RAM 3 GB. Σε ό,τι αφορά στην ενσωματωμένη μνήμη, στην περίπτωση που το iPhone 7 θα προσφέρεται με την επιλογή για 16 GB, 64 GB και 128 GB, τότε το iPhone 7 Plus υπολογίζεται να προσφέρεται με 32 GB, 128 GB και 256 GB.

Αναφορικά με τις κάμερες, το iPhone 7 θα προσφέρεται για πρώτη φορά με μία των 21 Megapixels, με το iPhone 7 Plus να ενσωματώνει dual-camera των 12 Megapixels. Ασύρματη φόρτιση, βελτιωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi για πιο γρήγορο internet και 4K video streaming, αναμένεται να ενισχύσουν τις δυνατότητες της συσκευής. Όλες οι πιο πάνω πληροφορίες παραμένουν, ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες και μόνο ο χρόνος θα φανερώσει το πρόσωπο του νέου υπερτηλεφώνου της Apple.

Πιστεύεται, πάντως, πως το 25% των πελατών της εταιρείας είναι έτοιμο για αναβάθμιση των συσκευών τους, αριθμός που αναλογεί με 120 εκατ. κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με επιπρόσθετα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΒΜΟ Capital Markets, το 17% των χρηστών του iPhone αντικαθιστά τη συσκευή του με το μοντέλο του επόμενου έτους, το 58% έναν χρόνο μετά και το 22% ένα ακόμη δωδεκάμηνο αργότερα.

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση

X