ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλησιάζει η στιγμή για το Galaxy Note 7

To Galaxy Note 7, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 2 Αυγούστου, αναμένεται να θέσει νέα στάνταρτ στον τομέα των επαγγελματικών τηλεφώνων, με τη Samsung να συνεχίζει την εντυπωσιακή δουλειά μετά το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S7.

To Galaxy Note 7, που θα παρουσιαστεί έναν περίπου μήνα πριν από το iPhone 7 Plus (αυτό με τη μεγάλη οθόνη), αναμένεται να δώσει συνέχεια στον διαξιφισμό της Samsung με την Apple, με την τρίτη ναυαρχίδα που λανσάρει φέτος η κορεάτικη εταιρεία να είναι τώρα έτοιμη για να εδραιώσει τη θέση της.

Όσα έχουν έρθει στο φως αναφορικά με το νέο επαγγελματικό smartphone της Samsung καταδεικνύουν πως πρόκειται για συσκευή, η οποία έχει αναβαθμιστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, το Samsung Galaxy Note 7 θα έρθει με dual-edge οθόνη των 5,7 ή των 5,8 ιντσών, ανάλυσης 1.440×2.560 pixels (QHD), με κάποιες φήμες να μιλούν ακόμη και για οθόνη των 6,0 ιντσών.

Πιο σίγουρο είναι το γεγονός πως η συσκευή θα φέρει οθόνη Super AMOLED, επεξεργαστή Snapdragon 820/Exynos 8893, μνήμη RAM 6GB, ενσωματωμένη μνήμη 64GB (+microSD), οπίσθια κάμερα των 12 Megapixels και εμπρόσθια κάμερα των 5 Megapixels.

Η μπαταρία του θα είναι μεταξύ 3.600mAh και 4.000mAh, ενώ μπορεί να δούμε νέο S-Pen, USB-C, όπως και Android 6 Marshmallow με νέο Grace UX, ενώ παρασκηνιακά δοκιμάζεται και η νέα έκδοση του Android, με την ονομασία Nougat.

Αδιάβροχο και με σκάνερ ίριδας
Παρόλο που η Sony ήταν εκείνη που πρωτοπαρουσίασε μία πρωτοκλασάτη αδιάβροχη συσκευή (όπως και τηλέφωνο με ανάλυση 4Κ!), το έκανε με τη βοήθεια των flaps, που δεν ήταν πρακτικά.

Η Samsung ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε πρώτη την αδιάβροχη επικάλυψη στη σειρά S (σκεπάζοντας ports και headphone jacks) και τώρα το νέο Note αναμένεται να επωφεληθεί επίσης από τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Εκείνο που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρει να κρατήσει το νερό μακριά από τη μεγάλη τρύπα της νέας S Pen Stylus.

Μία από τις πολυσυζητημένες προσθήκες είναι το σκάνερ ίριδας στην μπροστινή πλευρά, που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ως βιομετρικό μέτρο ασφαλείας και που λογικά θα είναι ταχύτερο, πιο αξιόπιστο και πιο ακριβέστερο από τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Πάντως, το Note 7 αναμένεται να φέρει headphone jack εν αντιθέσει με τις φήμες που θέλουν το νέο iPhone να το καταργεί, ενώ η φημολογούμενη στροφή από microUSB port σε USB-C πάει να πει πως η Samsung θα τολμήσει να κάνει ό,τι δεν έχει κάνει με το Galaxy S7 (για λόγους συμβατότητας με το δημοφιλές Gear VR headset) στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, όπως επίσης και την ταχύτητα της φόρτισης.

Το νέο phablet, που θα κυκλοφορήσει σε χρωματισμούς Black Onyx, Blue Coral και Silver Titanium, αναμένεται να στοιχίσει γύρω στα 850 ευρώ.

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση