ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Νέες «μαγευτικές» φωτογραφίες του InSight απο τον Άρη

Η αποστολή, όπως ενημερώνει η NASA μέσω του λογαριασμού στο Twitter που έχει ανοίξει ειδικά για την καταγραφή της αποστολής, πηγαίνει βάσει σχεδίου

Newsroom Κ, Αθήνα

Το διαστημικό αεροσκάφος της NASA, InSight, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την προσεδάφιση του στον πλανήτη Άρη, φαίνεται να τα καταφέρνει «μία χαρά» στο αφιλόξενο, τουλάχιστον για τον άνθρωπο, περιβάλλον του κόκκινου πλανήτη.

Η αποστολή, όπως ενημερώνει η NASA μέσω του λογαριασμού στο Twitter που έχει ανοίξει ειδικά για την καταγραφή της αποστολής, πηγαίνει βάσει σχεδίου. Εχθές, αφαιρέθηκε και το κάλυμμα από την πρώτη φωτογραφική μηχανή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα η NASA να δημοσιεύσει τις πρώτες εικόνες.

Οι φωτογραφίες που μέχρι στιγμής είχε στείλει το διαστημικό αεροσκάφος δεν ήταν αρκετά καθαρές, καθώς το προστατευτικό κάλυμμα της κάμερας δημιουργούσε στίγματα στις εικόνες, με αποτέλεσμα να τις θολώνει.

Στις δύο νέες φωτογραφίες του InSight, βλέπουμε το έδαφος κάτω από την κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στη βάση του αεροσκάφους, ενώ μία άλλη λήψη φανερώνει την φωτογραφική μηχανή που βρίσκεται στο ρομποτικό βραχίονα του αεροσκάφους.

Στην άκρη του βραχίονα βρίσκεται μία λαβίδα με πέντε δάχτυλα, με σκοπό να βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του Insight, τους επόμενους τρεις μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X