ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

12 μοναδικές ιδέες για το διήμερο

Mουσική, σινεμά, θέατρο, χορός, events

Newsroom K

AN ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ANIMATION

Φεστιβάλ Animation Kύπρου

Τρία διαγωνιστικά προγράμματα διαθέτει το πρόγραμμα του φετινού 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου «Όψεις του Κόσμου», το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή.

Η επιλογή περιλαμβάνει κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο: 27 ταινίες επιλέγηκαν για να συμμετέχουν στο Διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, 20 ταινίες στο Παιδικό διαγωνιστικό και 10 ταινίες στο Εθνικό διαγωνιστικό.

Δείτε την πλήρη λίστα των ταινιών εδώ Διεθνές Διαγωνιστικό Ι Διεθνές Διαγωνιστικό ΙI Διεθνές Διαγωνιστικό ΙII Παιδικό διαγωνιστικό I Παιδικό διαγωνιστικό II Κυπριακό Διαγωνιστικό

Στα παράλληλα προγράμματα ξεχωρίζει το Ιαπωνικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το EU JAPAN FEST με μια επιλογή από κορυφαίες σύγχρονες Ιαπωνικές ταινίες του Ιαπωνικού ανεξάρτητου σινεμά, το ειδικό αφιέρωμα ρετροσπεκτίβας (έκθεση και προβολή ταινιών) του κυριοτέρου Ιάπωνα αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο Animation Κoji Yamamura καθώς και δύο μεγάλες εκθέσεις σύγχρονης και παραδοσιακής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου και στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια.

Παράλληλα το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Κύπρου εγκαινιάζει την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Animation Workshop του πανεπιστημίου του Viborg της Δανίας (VIA University College) που στόχο έχει τη διοργάνωση μιας σειράς αναπτυξιακών παιδικών εργαστηρίων βασισμένων στην κοινή εκτίμηση που έχουν τόσο για την τέχνη των κινουμένων σχεδίων όσο και για την ποικιλόμορφη εφαρμογή της ως ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό μέσο. Το διήμερο σεμινάριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το γραφείο δημιουργική Ευρώπη Κύπρου και το Ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο.

Στην φετεινή Διεθνή κριτική επιτροπή θα βρίσκονται κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας:
Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης/σκηνοθέτης Koji Yamamura,
ο Φινλανδός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του νέου Φεστιβάλ Animation της Φιλανδίας στο turku,
ο Joni Mannisto και η Jelena Popovic παραγωγός ταινιών ντοκιμαντέρ και animation στο National Film Board of Canada.

Την κριτική επιτροπή για το παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα αποτελούν οι Κύπριοι animators Ανδρέας Προκοπίου, Animator στα φημισμένα studio της Pixar, η Κατερίνα Παντέλα animator στο Cartoon Saloon της Ιρλανδίας και ο Ανδρέας Ρωσσίδης 3D freelance Artist.

Το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί στην Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία.

Info

Τετάρτη 21 Ιουνίου - Σάββατο 1 Ιουλίου 2017
Στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία η έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής και οι προβολές ταινιών του Ιαπωνικού αφιερώματος.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, η έναρξη του φεστιβάλ και εγκαίνια της έκθεσης της παραδοσιακής Ιαπωνικής Χαρακτικής UKIYO-E. Επίσης προβολή ταινιών στην αυλή (Avant-première)

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, παιδικό πρόγραμμα προβολών

Σάββατο 24 - Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, παιδικό εργαστήρι και προβολή ειδικού προγράμματος ταινιών

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζας Κύπρου στην Φανερωμένη, παιδικό πρόγραμμα προβολών. Πριν την έναρξη των παιδικών προβολών στις 19.45 η μπάντα Windcraft

Τετάρτη 28 - Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Στο Αρχοντικό της Αξιοθέας στη Λευκωσία το κυρίως πρόγραμμα προβολών των διαγωνιστικών προγραμμάτων

Τετάρτη 28 - Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Στο θέατρο ένα στη Λευκωσία, το αφιέρωμα στον Koji Yamamura και παρουσιάσεις των σκηνοθετών

Πρόγραμμα www.animafest.com.cy


ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων 2017

Στην καρδιά της πρωτεύουσας διεξάγεται και φέτος ο πρωτοποριακός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας. Στόχος του αγώνα να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων επιστημόνων για την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Τα ανατρεπτικά αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!

Info

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
Κέντρο Λευκωσίας
Πληροφορίες 22208702
www.cyi.ac.cy


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ STREET FOOD

Fork Food Market στο Σκαλί

Το Fork Food Market επανήλθε σε διαφορετική τοποθεσία και με νέα φαγητά, υπόσχεται για μια ακόμα φορά αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Η υπαίθρια αγορά φαγητού έκανε την εμφάνιση της εκεί όπου ξεκίνησαν όλα: στη πλατεία στο Σκαλί της Αγλαντζιάς. Για όσους δεν θυμούνται εκεί είχαν γίνει και μερικές από τις πρώτες εκδηλώσεις του Fork το καλοκαίρι του 2014. Ο ενθουσιασμός αυτής της επιστροφής συνοδεύεται με νέους πωλητές και καινούριες συνταγές.

Ονειρευτείτε γαρίδες με chorizo, κεφτεδάκια με μοσχοκάρυδο και τάρτες με σοκολάτα και φουντούκια αλλά σίγουρα περιμένετε το Fork Food Markets πριν να τα δοκιμάσετε!

Το φαγητό σερβίρεται από τις 19.00 μέχρι τις 23.00 ενώ το μπαρ και η μουσική μένουν ανοιχτά μέχρι τις 24.00

Info

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Σκαλί Αγλαντζιάς, 19.00
Πληροφορίες market@forkcy.com, 99567591
www.forkfoodmarket.com


ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Melisses στις Φοινικούδες

Τα McDonald's γιορτάζουν 20 χρόνια στην Κύπρο με μια μεγάλη συναυλία από τις Melisses στην παραλία Φοινικούδων με δωρεάν είσοδο.

Info

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
Φοινικούδες, 20.00
Λεωφόρος Αθηνών, Λάρνακα
Δωρεάν είσοδος


Φωνές του Κόσμου - Πάφος2017

Οι Φωνές του Κόσμου ταξιδεύουν στο σιωπηλό, αλλά προικισμένο με την ύψιστη ευλαλία της σιωπής, μοναστήρι του Σίντη, που φιλοξενεί μαζί με τις προσευχές και την κατάνυξη των πιστών, τις εικόνες, τους ήχους και τις μνήμες μιας περασμένης ζωής.

Η Θεοδοσία Ρούσσου και οι μουσικοί της, εμφυσούν νέα ζωή στο έρημο τοπίο, ερμηνεύοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο τραγούδια από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης, αλλά και το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εφτά διαφορετικές γλώσσες. Τη συνοδεύει το σχήμα της από κιθάρες και έγχορδα.

Με τη συνεργασία και υποστήριξη των κοινοτήτων Σαλαμιού, Κελοκέδαρα, Πενταλιά και Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων

Info

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Μοναστήρι Παναγίας του Σίντη, 20.30
Είσοδος Ελεύθερη
www.pafos2017.eu


Η Γέφυρα της Μουσικής - Πάφος2017

Στο πνεύμα του εμβληματικού συνθήματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 «Συνδεόντας Ηπείρους - Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς», η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου φιλοξενεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες και παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα με πρώτη ύλη την αρμονία, τον ρυθμό και τη μελωδία.

Haydn: Overture to the opera L’isola disabitata, Hob. 28/9
Concerto for violin and piano in F major, Hob 18/6
Α. Baltas: 7 Cypriot traditional songs
Hoca: Cyprus Capriccio (Kibris Kapricyosu)
Σολίστ: Χάρης Χατζηγεωργίου (βιολί), Esra Poyrazoğlu Alpan (πιάνο)
Διευθύνει ο Ali Hoca

Info

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
Αμφιθέατρο Τάλας, 20.30
Είσοδος ελεύθερη
www.pafos2017.eu


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Once Upon a Time in Venice

Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να κλέψει από έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες τον αγαπημένο του σκύλο, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες.

Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο ντετέκτιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.

Σκηνοθέτης: Mark Cullen
Πρωταγωνιστουν: Bruce Willis, John Goodman, Jason Momoa

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.30, 20.00, 22.15, σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.30, 20.00, 22.15, σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.15
RIO 1 19.45, 22.00


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Αστυνομικός φκιολάρης» στο Παραλίμνι

Την καλοκαιρινή του παραγωγή παρουσιάζει το θέατρο Ανεμώνα στο Παραλίμνι με το ηθογραφικό έργο του Αντρέα Κουκκίδη «Ο Αστυνομικός φκιολάρης».

Η Ελλού είναι αρραβωνιασμένη με τον Κωστή. Ο Κωστής έχει φέρει στην αυλή αρνάκια και κοτόπουλα, με προοπτική να τα μεγαλώσει, για να τα σφάξει στο τραπέζι του γάμου, για να μη ξοδευτεί σε κέντρα και ταβέρνες. Ο Δημοσθένης, πατέρας της Ελλούς, κλέβει από τα ζωντανά που έχει φέρει ο γαμπρός του και τα πουλά, για να πληρώνει τα χρέη που κάνει στο χαρτοπαίγνιο.

Όταν γίνεται αντιληπτή η κλοπή, ειδοποιούν την αστυνομία για να έρθει να την εξιχνιάσει. Ο Λάμπης, ο αστυνομικός που ειδοποιείται, έχει μουσικό συγκρότημα και τραγουδά στους γάμους και έρχεται μόλις ειδοποιηθεί, όχι για την κλοπή, αλλά επειδή θέλει να κάνει τον γάμο. Όταν τον βλέπει η Μαρία…

Συντελεστές

Συγγραφέας Αντρέας Κουκκίδη
Σκηνοθεσία Μαρίνος Ξενοφώντος
Σκηνικά - κοστούμια Στέφανος Αθηαινίτης
Φωτιστικός σχεδιασμός Βασίλης Πετεινάρης
Επί σκηνής οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Μιχαήλ, Παντελής Κλείτου, Νικόλας Πέτρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Μαρία Φιακά, Μαρίνος Ξενοφώντος και οι μουσικοί Ραφαήλ Ησαϊας (βιολί), Χριστάκης Αναστασίου (λαούτο).

Info

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου, 20.30
Αντώνη Παπαδόπουλου 6, Παραλίμνι
Κρατήσεις 70007721

Μύθοι και Ιστορίες κατά μήκος του Διαχωρισμού - Πάφος2017

Γνωρίζουμε άραγε ο ένας τον άλλο στη μοιρασμένη Κύπρο του σήμερα; Ποιοι μύθοι και ποιες ιστορίες έπλασαν και σμίλεψαν το κοινό παρελθόν μας, το πολύμορφο και πολύχρονο; Πως οι τωρινές μας ιστορίες και αφηγήσεις είναι επηρεασμένες από την παράδοση, το μεγάλωμά μας και τις κοινωνικές δομές που μας διέπουν;

Με εργαλείο την τέχνη του θεάτρου και τη δύναμη της προσωπικής και συλλογικής μνήμης, ο Achim Wieland και ο Μάριος Ιωάννου ξετυλίγουν με τη βοήθεια μιας ομάδας προσώπων-ερμηνευτών τα νήματα του βιωμένου χρόνου μέσα από έναν αέναο διάλογο, συνυφαίνοντας μαζί θολές θύμησες και ανεξίτηλες αναμνήσεις, ανείπωτες ιστορίες και ξεχασμένους μύθους, ανομολόγητες ενοχές και παλιά κρίματα.

Μέσα απο θεματική έρευνα, το έργαστήριο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες σε μια ειλικρινή και αντικειμενική ανταλλαγή ‘ψυχής’ που στόχο έχει να φέρει μια καινούργια προοπτική στον μεταξύ μας διάλογο. Ένα διάλογο που θα αποτελέσει μια θεατρική παράσταση με νήματα βαμμένα με όλα τα χρώματα της ανθρώπινης ζωής.

Η παράσταση είναι στην αγγλική γλώσσα (με εμβόλιμες λέξεις και φράσεις από την ελληνική, τουρκική, αρμένικη και μαρωνίτικη γλώσσα).

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου
Συνεργάτης δραματουργός: Ελλάδα Ευαγγέλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Izel Seylani, Μαριάννα Βούγα
Παραγωγή/Συντονισμός: Sossée Eskidjian

*Με τη συνεργασία και στήριξη του Goethe Institute στη Λευκωσία.

Info

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
Ε΄Δημοτιό Μούτταλου, Πάφος, 20.30
www.pafos2017.eu


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Liguid Loft - Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας και προσφέρει στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες παραστάσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και από χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Την ευκαιρία να απολαύσουν για μια ακόμη φορά την Ομάδα Liguid Loft του διάσημου χορογράφου Chris Haring, η οποία στην προηγούμενη της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού το 2011 ενθουσίασε το κοινό

Η ομάδα θα παρουσιάσει το έργο Candy’s Camouflage που αποτελεί την τρίτη παραγωγή της σειράς Imploding Portraits Inevitable που ξεκίνησε με τα έργα Shiny, Shiny... και False Colored Eyes. Προβάλλοντας πτυχές της θηλυκότητας - ή όπως την αντιλαμβάνεται ο καθείς - το έργο αυτό αποδοκιμάζει την ανθεκτικότητα των απατηλών στερεοτύπων και των ευάλωτων κλισέ. Στο Candy’s Camouflage, ένα πολύχρωμο παραλήρημα από τα προηγούμενα έργα μετατρέπεται σε μαυρόασπρο φιλμ νουάρ. Το μόνο που απομένει, είναι τα εργαλεία συγκάλυψης και εξαπάτησης που προσφέρουν τη δυνατότητα συνεχούς δημιουργίας ενός νέου εαυτού. Μια ωδή στο αλλόκοτο, το παράδοξο, το ακατάστατο χάος, με συσπάσεις μυών και χορευτικές εκρήξεις.

Ο Chris Haring, χορογράφος από την Αυστρία, έχει συνεργαστεί με πληθώρα χορογράφων και ομάδων χορού. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Liquid Loft από το 2005. Το 2010, ο Chris Haring απέσπασε το «Βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη» στον τομέα Παραστατικών Τεχνών που του απένειμε το Αυστριακό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τεχνών (BMUKK).

Χορογραφία, καλλιτεχνική διεύθυνση: Chris Haring
Περφόρμερ: Stephanie Cumming, Katharina Meves, Karin Pauer
Σύνθεση, σχεδιασμός ήχου: Andreas Berger
Σχεδιασμός φωτισμού, σκηνογραφία: Thomas Jelinek
Κουστούμια: Julia Cepp
Θεωρία: Stefan Grissemann
Βοηθός πρόβας: Luke Baio
Κείμενα: Περφόρμερ
Υπεύθυνος σκηνής: Roman Harrer
Βιντεογράφηση: Michael Loizenbauer
Διεθνής διανομή: Line Rousseau, Marion Gauvent, A PROPIC
Διεύθυνση παραγωγής: Marlies Pucher

Info

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Κρατήσεις 77777745
Είσοδος: €5/ €20 Για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία)
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού
E-tickets: www.rialto.com.cy
www.liquidloft.at


Egli_Items - Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας και προσφέρει στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες παραστάσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και από χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Με την Ελβετία και την ομάδα Egli_Items, με την παράσταση «withOut - a ConcerDance for three bodies» του χορογράφου Philipp Egli ολοκληρώνεται το δεύτερο «Χορευτικό» Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Ριάλτο

Σαν τρίο εγχόρδων, οι χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή με το σώμα - όργανό τους, κάθονται, ενορχηστρώνουν, αναμένουν τη σιγή. Όλα έτοιμα: μια σχεδόν άηχη συναυλία ξεκινάει, με σώματα - όργανα που ακολουθούν παρτιτούρες. Στην αρχή παίζει το θρυλικό Bacchanale του Τζον Κέιτζ. Είναι ορατό, μα συνάμα βουβό, έτσι ξεκινάει το έργο withOut! Παίζοντας χωρίς μουσικούς, σχηματίζεται μια εμφανής σύνδεση μεταξύ μουσικής αρχιτεκτονικής και σώματος που χορεύει, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει μια κίνηση, που γίνεται αντιληπτή σαν μουσική σε συναυλία.

Ο Philipp Egli έχει δημιουργήσει, σχεδιάσει και χορογραφήσει πληθώρα έργων τα οποία παρουσίασε σε διάφορους χώρους. Το χορογραφικό του έργου συμπεριλαμβάνει σχεδόν 60 παραστάσεις μέχρι σήμερα. Συνεργάστηκε αρχικά με τις ομάδες χορού Cie. Philippe Saire και ROSAS (Anne Teresa De Keersmaecker) στις Βρυξέλλες, ενώ το 1995 ίδρυσε τη δική του ομάδα στη Ζυρίχη, MOLTeNi. Είναι διευθυντής της ομάδας χορού του Theater St. Gallen, και από το 2000 μέχρι το 2009 υπήρξε επικεφαλής της σχολής χορού του ίδιου θεάτρου. Το 2010, ίδρυσε τη δική του ομάδα, με τίτλο egli_items, που σκοπό έχει την προώθηση του πειραματικού σύγχρονου χορού, καθώς και τη δημιουργία και σύλληψη ασυνήθιστων, πρωτότυπων χορογραφιών με επίκεντρο την κίνηση.

Σύλληψη και Χορογραφία: Philipp Egli

Χορευτές: Azusa Nishimura, Samuel Delvaux, Philipp Egli,
Τεχνική και Χορός: Christina Bauer

Μουσική δραματουργία: Petra Ronner

Εξωτερική σύμβουλος: Zoé Kilchenmann

Ήχος: Silvio Buchmeier

Φωτισμός: Eric William Sauge

Διεύθυνση παραγωγής: Nicole Friedman, tanztotal
Παραγωγή: egli_items, Zürich

Συμπαραγωγή: Zürich tanzt 2016

Χορηγοί: Kultur Stadt Zürich, Fachstelle Kultur Kanton Zürich, Migros-Kulturprozent, Ernst Göhner Stiftung

Info

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Κρατήσεις 77777745
Είσοδος: €5/ €20 Για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία)
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού
E-tickets: www.rialto.com.cy

Compagnie Retouramont Aerial Dancers - Πάφος2017

Με ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, «Ο Χορός των Καρυάτιδων» αποτελεί μια παράσταση χορού στον αέρα, μπροστά από το Κάστρο της Πάφου.

Μια εκρηκτική, παιγνιώδης παραγωγή η οποία αξιοποιώντας την κίνηση, τα φώτα και τον ήχο, αλλάζει την προοπτική του ιστορικού κτηρίου. Η παράσταση έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Κάστρο της Πάφου, στο πλαίσιο της θεματικής Ταξιδιώτες του Κόσμου, από την ομάδα Retouramont.

Ο Fabrice Guillot, καλλιτεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, συνέθεσε μια χορογραφία που συναρπάζει καθώς εκτυλίσσεται στα ύψη, διερευνώντας νέα πεδία έκφρασης και κίνησης , ανάμεσα σε κτήρια και σώματα. Η κινησιολογία που διέπει τις φιγούρες των χορευτών στον αέρα, συνδέει τον κάθετο χορό με κινήσεις που παραπέμπουν σε ακροβάτες, σ ̓ ένα παιγνίδι που αλλάζει ριζικά την εικόνα του χώρου στον οποίο διαδραματίζεται.

Η ομάδα έχει συνεργαστεί με διάσημους χορογράφους και χορευτές καθώς και με καλλιτεχνικά ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς, και έχει δώσει παραστάσεις σε χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου

Info

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
Κάστρο Πάφου, 20.30
Είσοδος ελεύθερη
www.pafos2017.eu


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

Εκθεση Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών στη Λάρνακα

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, συνεχίζοντας μια μακροχρόνια παράδοση στη συνεργασία τους, διοργανώνουν και φέτος ομαδική έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής με τίτλο «Γαία Πυρί Μειχθήτω».

Ο πηλός προέρχεται άμεσα από τη γη και συνεπώς συσχετίζεται εγγενώς με την εξάρτησή μας από αυτή • θυμίζει ένα προ-βιομηχανικό ρομαντικό παρελθόν που για πολλούς δεν συμβαδίζει με τη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου. Εντούτοις, η σύνδεση του ανθρώπου με αυτόν είναι άρρηκτη, πρωτόγονη.

Μια ομάδα από είκοσι οκτώ καλλιτέχνες, με κοινή κατανόηση στην αφήγηση της τοπικής και διεθνούς ιστορίας της κεραμικής, εναρμονίζουν το παλιό με το νέο, και γίνονται σηματοδότες της συλλογικής ταυτότητας μιας κοινότητας, καθώς δημιουργούν το πορτραίτο της κεραμικής στην Κύπρο σήμερα.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας

Info

Εγκαίνια Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 20.00
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας
Λεωφ. Αθηνών, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα
24658848
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Must try το burger με τσιπς γλυκοπατάτας

NOM / Healthy

Eίναι ένας all day χώρος εμπνευσμένος από διάφορες κουλτούρες, το περιβάλλον και την φύση
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια, σε έναν πανέμορφο κήπο με κληματαριές που σίγουρα θα αποτελέσει τον απολυτό προορισμό

Μπέμπα / Restaurant

Σε ένα ζεστό περιποιημένο χώρο με ρετρό διακοσμητικά και γήινα χρώματα θα βρεις διάφορα ορεκτικά, πίττες από τον ξυλόφουρνο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Προσφέρονται μαθήματα μαγειρικής για μέχρι έξι άτομα

Asian Flavours

Tο μενού περιλαμβάνει αγαπημένα πιάτα από διάφορα μέρη της Ασίας, φτιαγμένα με μεράκι και ολόφρεσκα υλικά
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ