ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Κορμός λευκής σοκολάτας με αποξηραμένα φρούτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Ένα γλυκό που λατρεύω, μιας και περιέχει τα αγαπημένα μου υλικά συνδυασμένα με έναν εύκολο τρόπο.

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 28x10x5 εκ. στρωμένο με μεμβράνη, με μπόλικη να περισσεύει γύρω γύρω.

400 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά

  • 350 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα σε κομματάκια
  • 130 γρ. σύκα αποξηραμένα
  • 180 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. μπισκότα μπτι μπερ ολικής άλεσης κομμένα στα 4
  • 80 γρ. καρύδα

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
2. Ρίχνουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και εφαρμόζουμε καλά. Σκεπάζουμε το γλυκό με τη μεμβράνη που περισσεύει γύρω γύρω και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να πήξει καλά και να παγώσει.
4. Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε σανίδι και το κόβουμε σε φέτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X