ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χρυσοί Σκούφοι 2018: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα

Newsroom K

Οι «αργυροί» Χρυσοί Σκούφοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», σε μία λαμπερή τελετή παρουσία 300 εκλεκτών καλεσμένων. «Αργυροί» καθότι ο θεσμός φέτος γιόρτασε τα 25 συναπτά έτη από τη διοργάνωσή του, πάντα πιστός στο ραντεβού του να μας συστήνει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Μοναδικοί οικοδεσπότες της βραδιάς οι Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος, που κατάφεραν να «ζεστάνουν» το κοινό, με το εκλεπτυσμένο τους χιούμορ και την εξαιρετική τους διάθεση.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, από το «Αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide», αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το εστιατόριο Etrusco που διατηρεί στην Κέρκυρα. Όμως οι διακρίσεις για τον σεφ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco, τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Sani Dunes», στο Sani Resort.

Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).

Οι βραβεύσεις

Etrusco, Κέρκυρα: 17/20

Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20

Bortini’s, Αττική: 16/20

Σπονδή, Αττική: 16/20

Varoulko Seaside, Αττική: 16/20

Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20

Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20

Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20

Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20

Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20

Tudor Hall, Αττική: 15,5/20

Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20

Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20

CTC, Αττική: 15/20

GB Roof Garden, Αττική: 15/20

Hytra, Αττική: 15/20

Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20

Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20

Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20

Premiere, Αττική: 15/20

Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20

Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω. Επίσης, φέτος δόθηκε για πρώτη φορά και βραβείο κοινού που το κέρδισε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.

Κλείνοντας, στις ευχάριστες ανακοινώσεις της βραδιάς, το γεγονός πως για πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στις 20 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες

Honey / Gourmet

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ