ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χρυσοί Σκούφοι 2018: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα

Newsroom K

Οι «αργυροί» Χρυσοί Σκούφοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», σε μία λαμπερή τελετή παρουσία 300 εκλεκτών καλεσμένων. «Αργυροί» καθότι ο θεσμός φέτος γιόρτασε τα 25 συναπτά έτη από τη διοργάνωσή του, πάντα πιστός στο ραντεβού του να μας συστήνει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Μοναδικοί οικοδεσπότες της βραδιάς οι Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος, που κατάφεραν να «ζεστάνουν» το κοινό, με το εκλεπτυσμένο τους χιούμορ και την εξαιρετική τους διάθεση.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, από το «Αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide», αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το εστιατόριο Etrusco που διατηρεί στην Κέρκυρα. Όμως οι διακρίσεις για τον σεφ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco, τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Sani Dunes», στο Sani Resort.

Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).

Οι βραβεύσεις

Etrusco, Κέρκυρα: 17/20

Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20

Bortini’s, Αττική: 16/20

Σπονδή, Αττική: 16/20

Varoulko Seaside, Αττική: 16/20

Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20

Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20

Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20

Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20

Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20

Tudor Hall, Αττική: 15,5/20

Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20

Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20

CTC, Αττική: 15/20

GB Roof Garden, Αττική: 15/20

Hytra, Αττική: 15/20

Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20

Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20

Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20

Premiere, Αττική: 15/20

Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20

Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω. Επίσης, φέτος δόθηκε για πρώτη φορά και βραβείο κοινού που το κέρδισε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.

Κλείνοντας, στις ευχάριστες ανακοινώσεις της βραδιάς, το γεγονός πως για πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στις 20 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Εισηγούμαι προτού γίνει περισσότερο ρεζίλι, να παραιτηθεί! Για ποιόν μιλάμε; »
ΑΚΑ  |  08:26

Η σχέση Μύρωνα-Κληρίδη επισκίασε τα της δικαιοσύνης

«Αυτό που συνέβη χθες λέγεται και δούλεμα του κόσμου. »
ΑΚΑ  |  08:24

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:37

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οσο αφορα την αθωωση της τραπεζας με την νικωσα ψηφο του νικολατου, θα πρεπει να εξεταστει και η αλλη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:36

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Τα υλικά τους είναι ολόφρεσκα, ενώ η τεχνική τους στο ψήσιμο του φαλάφελ φαίνεται από το χρυσαφένιο χρώμα της κρούστας του

Hummus Bar / Street Food

Γεύσεις και ανατολίτικα υλικά όπως φαλάφελ, wraps, σαλάτες, εξαιρετικό χούμους αλλά και γευστικές σούπες
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα συν η υπόγεια κάβα του εστιατορίου με ελεγχόμενη θερμοκρασία και με μια πλούσια ποικιλία ποιοτικών κρασιών

Meating Grill & CO / Gastro-Pub

Στο μενού θα βρείτε εκλεκτά και ψημένα με μαεστρία κρέατα, στη σχάρα και στο παγκοσμίου φήμης josper gastroll
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το εστιατόριο αποτελεί μια καλή επιλογή για lunch break ή για business lunch

Grey Terrace / Cafe Restaurant

Στο μενού θα βρείτε πιάτα από τη διεθνή κουζίνα όπως γευστικά burger, ειδή σχάρας, σαλάτες, ζυμαρικά, αλλά και platters
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Συχνά διοργανώνουν βραδιές με ζωντανή μουσική

Baristro All Day / Cafe Bar

Το πρωί χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου εννοώ το βραδύ απολαμβάνεις ωραία κοκτέιλ και κρασί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού είναι γεμάτο με εξαιρετικό comfort food με πιάτα ανάλαφρα, εξωτικά ιδανικά για χορτοφάγους, vegans

Pokeloha / Ethnic

Αν και στη Χαβάη το Poké σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό στο Pokéloha μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μπολ υψηλής ποιότητας θαλασσινά ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X