ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χρυσοί Σκούφοι 2018: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα

Newsroom K

Οι «αργυροί» Χρυσοί Σκούφοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», σε μία λαμπερή τελετή παρουσία 300 εκλεκτών καλεσμένων. «Αργυροί» καθότι ο θεσμός φέτος γιόρτασε τα 25 συναπτά έτη από τη διοργάνωσή του, πάντα πιστός στο ραντεβού του να μας συστήνει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Μοναδικοί οικοδεσπότες της βραδιάς οι Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος, που κατάφεραν να «ζεστάνουν» το κοινό, με το εκλεπτυσμένο τους χιούμορ και την εξαιρετική τους διάθεση.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, από το «Αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide», αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το εστιατόριο Etrusco που διατηρεί στην Κέρκυρα. Όμως οι διακρίσεις για τον σεφ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco, τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Sani Dunes», στο Sani Resort.

Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).

Οι βραβεύσεις

Etrusco, Κέρκυρα: 17/20

Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20

Bortini’s, Αττική: 16/20

Σπονδή, Αττική: 16/20

Varoulko Seaside, Αττική: 16/20

Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20

Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20

Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20

Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20

Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20

Tudor Hall, Αττική: 15,5/20

Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20

Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20

CTC, Αττική: 15/20

GB Roof Garden, Αττική: 15/20

Hytra, Αττική: 15/20

Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20

Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20

Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20

Premiere, Αττική: 15/20

Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20

Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω. Επίσης, φέτος δόθηκε για πρώτη φορά και βραβείο κοινού που το κέρδισε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.

Κλείνοντας, στις ευχάριστες ανακοινώσεις της βραδιάς, το γεγονός πως για πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στις 20 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Θα βρείτε χούμους, ταχίνι με ψάρι, σκορδάτο γιαούρτι, τις διάσημες σαλάτες του Λιβάνου Fattoush και Tabboule όλα φτιαγμένα από φρέσκα υλικά

Bistro 961

Με αέρα ανατολής, νέα επιλογή έρχεται να ενισχύσει την λίστα των ethnic φαγητών στην Λάρνακα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η ταβέρνα μπορεί να φιλοξενήσει πάρτυ γενεθλίων, bachelor, βαπτιστείς και άλλα events, μέχρι 50 ατόμων

Ταβέρνα Φοινιτζιά

Παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα σε συνοικιακό δρόμο σερβίρει πλούσιους μεζέδες και εύγεστα σουβλάκια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Συνδυάζει κινεζική, ινδική και ιαπωνική κουζίνα.

East Asian

Μεγάλος χώρος, με λιτό ντεκόρ με στοιχεία από την Ασία και μεγάλα στρόγγυλα τραπέζια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ο χώρος διαθέτει βεράντα και μεγάλο μπαρ για να απολάυσετε δροσιστικές δημιουργίες

Fish Chich Island / Fish&Chips

Για τους λάτρεις του κρέατος το εστιατόριο διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πιάτα με βάση το κοτόπουλο, πιάτα αρνιού, νόστιμο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το Island είναι ένα ιδανικό μέρος για διασκέδαση σε lounge δίπλα στο κύμα

Island Restobar

Ποικιλία από ψάρια και πιάτα με κρέας, ορεκτικά και σαλάτες με ιδιαίτερες πινελιές από τον Σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μπαλκόνι του lounge bar, είναι ιδανική επιλογή για ρομαντικές εξορμήσεις και χαλαρωτικές στιγμές

Panorama Lounge / Lounge Bar

Σερβίρει καλό καφέ από το πρωί, μπίρες, πλούσια ποικιλία σε ποτά και κοκτέιλ, 25 διαφορετικά gin
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ