ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σούπα γαλοπούλας

Καταπραϋντικό πρώτο πιάτο, γεμάτο από τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά
1 γαλοπούλα περίπου 4 - 4,5 κιλά
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
3 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε 3 - 4 κομμάτια
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι ξερό, τριμμένο
200 γρ. ζυμαρικό πεπονάκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας (αστράκι, μαλλιά αγγέλου σπασμένα, noodles κ.ά.)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα + 5΄

Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα. Στην πιο βαθιά κατσαρόλα που έχουμε βάζουμε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλινο , το καρότο και το θυμάρι και περιχύνουμε με τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τη γαλοπούλα (περίπου 4 λίτρα). Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι ο ζωμός να είναι σχετικά διαυγής.

Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα, για να μην έχει βαριά μυρωδιά η σούπα από τους ατμούς που δημιουργούνται. Βγάζουμε προσεκτικά τη γαλοπούλα και τη βυθίζουμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό (και ιδανικά μερικά παγάκια) για 1 λεπτό, ίσα να σφίξει το δέρμα της. Τη μεταφέρουμε σε μια γάστρα που ιδανικά να τη χωράει ακριβώς, ώστε να είναι έτοιμη για γέμισμα.

Σουρώνουμε τη σούπα σε μια άλλη κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, για να τονωθεί η γεύση. Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε για άλλα 5 - 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση